Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İlçelerde stratejik plan hazırlığı

İlçelerde stratejik plan hazırlığı

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, ilçesinin geleceği için stratejik plan hazırlığına girişti.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, ilçesinin geleceği için stratejik plan hazırlığına girişti.
Burhaniye Belediye Başkanlığı’nda, 2014–2019 dönemi ‘Stratejik Plan’ çalışmaları bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, her mahalle muhtarının kendine göre bir ‘Mahalle Stratejik Planı’ olması gerektiğini vurguladı.
Balıkesir’in Burhaniye ilçe Belediye Başkanlığı 2014–2019 dönemi ‘Stratejik Plan’ çalışmaları bilgilendirme toplantısı Burhaniye Belediyesi Meclis Salonunda yapıldı.
Burhaniye Belediyesinin Balıkesir Büyükşehir’e bağlanması dolayısıyla nüfusunun 50 binin üzerine çıkmasıyla birlikte önümüzdeki 5 yılda Burhaniye’deki bürokrat ve tüm muhtarların katılımıyla bir anket düzenlendi.
Düzenlenen anketlerde Burhaniye Belediyesinin önümüzdeki 5 yılda ne gibi yol izlemesi ya da gereksinim duyulan gelişme veya işler konusunda bilgi edinilerek anketler üzerine Burhaniye Belediyesi Plan Bütçe Komisyonu çalışmalarına başlayacak. Plan Bütçe Komisyonu olarak hazırlanan ‘Stratejik Plana’ ek olarak ilçe muhtarlarından, bürokratlarından ve sivil toplum kuruluşlarından yardım alınmasını uygun bulan komisyon, hazırladıkları raporda ilçenin gereksinim duyduğu yönlerini, gelişmesinde katkıda bulunulacak güçlü yönlerinin belirlendi. Stratejik Plandaki 7 ana başlık altında, toplam 53 başlık içerdiğini açıklayan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, özellikle mahalle muhtarlarının Stratejik Plana etkin olarak katılmalarını istedi.
Her mahallenin muhtarlarının kendine göre bir ‘Mahallelerinde Stratejik Planı’ olması gerektiğini vurgulayan Başkan Necdet Uysal, “Hayal kuralım. Bu Stratejik Plan, bize biraz bunu da ön gördürüyor. İmkânlarımız doğrultusunda önümüzde ki beş yıl içerisinde ilçemizi ne gibi hizmetlerle kalkındırabiliriz? İlçemizin gereksinimleri nelerdir? Bunları en iyi muhtarlarımız bilir” dedi.
Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ömer Lütfü Met, Burhaniye Belediyesinin önümüzdeki 5 senenin stratejik planının oluşturulmasında yardımcı olacaklarını belirtti.



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli