Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İlçede sigara denetimi yapıldı

İlçede sigara denetimi yapıldı

İlçemizde kapalı mekanlar da sigara denetimi yapıldı. Tütün ve tütün mamullerinin kullanımının önlenmesi amacıyla sağlık personeli ve zabıta ekipleri tarafından ani bir denetim gerçekleştirildi.

İlçemizde kapalı mekanlar da sigara denetimi yapıldı.
Tütün ve tütün mamullerinin kullanımının önlenmesi amacıyla sağlık personeli ve zabıta ekipleri tarafından ani bir denetim gerçekleştirildi.
Sigara denetim ekibi, Erdek`te bulunan kahvehanelerde ve işyerlerinde tütün ve tütün mamulleri ilgili kanun gereği sigara içilip içilmediğine dair denetim yapıldı.
Erdek`te kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünleri mamulleri ile ilgili kanun gereği denetlenen kahvehaneler ve diğer işyerlerinde sigara kontrolleri yapıldı. 
Kontroller esnasında iş yeri sahiplerince kapalı ortamda sigara içilmesini engelleyecek tüm önlemleri aldıklarını ve sigara yasağına uyduklarını belirttiler. 
İlçede bulunan bütün kahvehane ve işyerlerini gezen denetim ekipleri girdikleri iş yerlerinde asılı bulundurulması zorunlu olan sigara yasağını gösteren afişlerin olup olmadığına, yasal ölçülere uygunluğuna baktıklarını belirterek, "Ayrıca etrafta küllükler ve sigara izmaritleri olup olmadığını kontrol ediyoruz. İş yeri sahiplerini 4207 sayılı Tütün ve Tütün Mamulleri ile ilgili kanun gereği kanuna muhalefet edenlere cezai işlem uygulanacağı, iş yerinde sigara içenlere 88 lira, işyerinde sigara içirenlere ise 1187 liradan başlayıp 5513 liraya varan para cezalarının uygulanacağı konularında yasal uyarılar yapıyoruz. Denetlenen iş yerlerinde tutanak düzenleyerek suç unsuru bulunmayan işyerlerine de teşekkür ediyoruz" dediler.
Denetim ekibi basına yaptığı açıklamada,  ilçede bu denetimlerin sık sık yapılacağı ve uyarılara uymayan kahvehane ve işyerlerine gereken cezai işlemin uygulanacağının altını çizdiler.
Balıkesir Sağlık Müdürlüğü adına ilçede yapılan sigara denetimlerini çok aktif bir biçimde yapan, bu konuda azami çaba sarf eden denetim ekibine teşekkür eden Erdek Sağlık Müdürlüğü, haftanın her günü bu tür denetimlerin yapılacağını belirterek kurallara uyulması konusunda işyeri sahiplerini uyardı. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli