Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İlçede Rotary gecesi

İlçede Rotary gecesi

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, gecede yaptığı konuşmasının bir bölümünde ilçeye yapılacak yat limanı için Bakanlıktan onay aldıklarını açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, gecede yaptığı konuşmasının bir bölümünde ilçeye yapılacak yat limanı için Bakanlıktan onay aldıklarını açıkladı.
Erdek`te, Eczacı Erdoğan Çıkrıkçı`nın başkanlığındaki Bandırma Rotary Kulübü üyelerine verdiği yemekte ilçeyle ilgili düşüncelerini açıklayıp, soruları yanıtlayan Başkan Aysan, Zeytinliada`dan, "Maşatlık" olarak bilinen, Çuğra mevkiindeki kampların başladığı bölgeye dek uzanacak yat limanını, Erdek`in kurtuluşu olarak gördüğünü vurgularken, şunları söyledi:
"Şimdi, onay çıkan yat limanımızın nasıl ve ne şekilde yaptırılacağını düşünüyoruz. Erdek, turizmde bir Bodrum, Marmaris, Kuşadası düzeyinde değildir. İlçemizde, dar sokaklarda, 5 katlı binalar yer alıyor. Bu nedenle biz, turizmde farklılıklara talip olmak zorundayız. Bu nedenle, ilçemize yat limanı projesinin yanı sıra modern bir sahil bandı ile modern çay bahçelerinin kazandırılması ve Erdek`e yeni bir peyzaj getirilmesini de önemsiyoruz."
İlçede yaşayanların % 80`inin, geçimlerini tarım ve genellikle zeytincilikten kazandıklarına dikkati çeken Aysan, tarımla uğraşanlara destek vermek amacıyla "Çiftçınarlar"da bir bent yapacaklarını vurgularken, şöyle konuştu: "Zeytin Yasası nedeniyle Erdek`e bir imar planı yapma olanağından yoksunuz. Bizim, Bandırma gibi güçlü bir sanayiimiz olmadığı gibi turizmimiz de eski gücünde değil. Ancak biz, ilçemizin turizmini, yeniden eski gücüne kavuşturmaya, cıvıl cıvıl bir turizmi, yeniden yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için yeni projelerimiz arasında, 30-40 yıl önce olduğu gibi Çuğra mevkiindeki otel, motel ve kamplara yine deniz motorlarıyla ulaşımı sağlamak, çok eski tarihlerde Hıristiyan dinine mensuplarının havuzlarda vaftiz edildiği Zeytinliada`yı arkeolojik turizme açmak, kültür merkezimizi tamamlamak, Erdek`i, "kongre turizmi"ne açmak başta olmak gibi birçok projeyi yaşama geçirmeyi düşünüyoruz. Kültür Merkezi binamız için kasamızda 5 milyon liramız bulunuyor. Binanın bitirilmesi için 4 milyon liraya daha gereksinim duyuyoruz. Bu arada, Çuğra mevkiindeki kampların girişine en kısa sürede bir restoran-bar açacağız."

Erdek`teki dinlenme ve eğlence tesislerinin mutlaka ayrılması gerektiğine işaret eden Aysan, "Barlar ve eğlence mekanlarının yakın bulunduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların, topladıkları 600 imza ile Valiliğe başvurmaları, bu zorunluluğu ortaya koymaktadır" dedi.
Son derece kısıtlı bütçeleriyle hem kendilerinden önceki dönemden kalma borçları ödemeye çalışırken büyük bir tasarruf yaptıkları gibi Erdek`e bir şeyler kazandırmaya da çaba harcadıklarını vurgulayan Aysan, "Ancak, parasız hizmet gerçekten çok zor. Bütçemizin 4-5 katı borcumuz bulunuyor. Bu nedenle biraz zamana ihtiyacımız var" diye konuştu.
Erdek Belediye Başkanı Aysan, 1-2 yıl içinde yapılacak çevre yoluyla araçların, Erdek`in içine girmeden, Narlı Köyü`ne dek ulaşabileceklerini belirtirken, ayrıca önümüzdeki aylarda "Kurbağalıdere"ye bir kreş açılacağını, ilçelerine, 3 bin metre karelik alanı kapalı olmak üzere 5 bin metre karelik alana yapılacak spor salonunun, 1,5 yılda tamamlanacağını, tarihi Atatürk İlkokulu binasının ise müze durumuna dönüştürüleceğini açıkladı. "Çuğra" mevkiinde yıllardır boşta bulunan eski PTT kampını birkaç kez ihaleye çıkarmalarına karşın bakımsızlık ve masraflı olması nedeniyle alıcı çıkmadığını belirten Aysan, "Şimdi, bu yerin, Erdek Turizm ve Otelcilik Okulu`na devredilmesi için girişimlerimiz var" dedi.
Gecede, Rotary Kulübü Başkanı Erdoğan Çıkrıkçı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve eşi Nilay Aysan`a çeşitli armağanlar verdi.
Haber : Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli