Bugün, 19 Mart 2024 Salı

İlçe Millî Eğitim müdürü açıkladı

İlçe Millî Eğitim müdürü açıkladı

Bandırma´da 24 bin öğrenci, 1800 öğretmen

Bandırma İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı 24 bin öğrenci bulunuyor. Bu öğrencilerin 6800´ü ilkokul, 7250´si ortaokul, kalanları ise lisede okuyor. Bu öğrencilere, 1600 öğretmen eğitim-öğretim veriyor. Özel okullar da dahil edildiğinde, öğretmen sayısı 1800´ü buluyor.
Bandırma´da, öğretmen branş açığı bulunmuyor. Tam tersine öğretmen fazlalığı var.
Bandırma´daki görevine 5 Haziran 2017´de başlayan İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, 2019 yılında, ülke genelinde olduğu gibi Bandırma´da da ikili öğretim yapan okul kalmayacağını, şu anda, ilçe okullarındaki sınıfların öğrenci sayısının 20-25 gibi ideal ölçülerde olduğunu vurgularken, ilçede oluşturulacak ?Bilim Sanat Merkezi Projesi?nin de çalışmalarının da sürdüğünü açıkladı.
İlçedeki okullar arasında bir planlama yapıldığına da dikkati çeken Kılıçgil, Şehit Mehmet Günenç Lisesi´nin yerinden taşınması konusundaki eleştirileri yanıtlarken, ?Her insan için okuduğu okul değerlidir. Çünkü orada anılar vardır. Bunları saygıyla karşılıyoruz. Okullar konusunda, sayın kaymakamımız ile birlikte, ortak akıl ve istişarelerle planlama yapacağız. Amacımız, ilçemizdeki eğitim-öğretimin kalitesini daha da yükseltmek için okullarımızın fiziksel durumlarını iyileştirmektir? dedi.
Kılıçgil, Bandırma´ya, Ali Öztaylan´ın adını taşıyan 24 derslikli bir imam hatip lisesi de yapılacağını belirtti.
Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli