Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İlaç toplama kampanyası Akçayta tuttu

İlaç toplama kampanyası Akçayta tuttu

Akçay Belediyesi tarafından yürütülen ilaç toplama kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Akçay Belediyesi tarafından yürütülen ilaç toplama kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kampanyada toplanan son kullanma tarihi geçmemiş ilaçlar, kontrolden geçirildikten sonra, Belediye Sağlık Evi`nde tedavi olan hastalara ücretsiz olarak veriliyor.
Akçaylılar kampanyaya çok duyarlı yaklaşırken kullanmadıkları son kullanma tarihi geçmemiş ilaçlarını Belediye Başkanlığı, Belediye Sağlık Evi ve Zabıta birimindeki ilaç toplama merkezlerine teslim ediyorlar. Belediye Sağlık Evi`nde toplanan ilaçlar yetkili eczacılar tarafından kontrolden geçirilerek sınıflandırılıyor ve tedavi olan hastalara ücretsiz olarak veriliyor. 
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, sosyal belediyecilik anlayışı ile Belediye Sağlık Evi`nde ihtiyaç sahibi vatandaşların ücretsiz olarak tedavi edildiğini belirterek, "Belediye Sağlık Evimiz 8 yıldan bu yana haftanın beş günü yurttaşlarımıza hizmet veriyor. İlaç toplama kampanyası çerçevesinde toplanan ilaçların öncelikle yetkili eczacılar tarafından gerekli kontrolleri yapılıyor. Kontrolleri yapıldıktan sonra sınıflandırılan ilaçlar, Belediye Sağlık Evi`nde tedavi olan ve reçetesi ile başvuran hastalara ücretsiz olarak veriliyor" dedi. 2012 yılında toplam 482 yurttaşın ilaç bağışında bulunduğunu belirten Başkan İnceoğlu, Akçaylılara sağlık gibi hassas bir konuya olan duyarlı yaklaşımları dolayısı ile teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false