Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

İl genelinde 24.6 TL. ceza ödedik

İl genelinde 24.6 TL. ceza ödedik

Balıkesir il genelinde, 2013ün ilk on ayında sürücülere 24 milyon 681 bin lira trafik cezası yazıldı.

Balıkesir il genelinde, 2013`ün ilk on ayında sürücülere 24 milyon 681 bin lira trafik cezası yazıldı.
Balıkesir`in trafik sorunları, trafik cezalarını, radar uygulamaları ile asayiş olayları hakkında görüş bildiren Balıkesir İl Emniyet Müdürü Halil Karataş, trafiği kültür olarak tanımladı.
Karataş, vatandaşın "Kurallar güzel ama ben uymayayım" diye bir düşünceye sahip olduğunu ifade etti.
Karataş: "Kemer takma alışkanlığını kazandık"
Karataş, yapılan trafik uygulamalarının keyfi olmadığını Genel Müdürlüğün talimatları ve direktifleri ile yapıldığını söyledi.
Bu yıl yapılan toplantıda 2013`ün hız kontrolü ve emniyet kemeri kullanma yılı ilan edildiğini hatırlatan Karataş, "Bu toplantıda alınan kararlar öyle hemen şunu yapalım diyerek olmuyor. Bizler de verilen emir ve talimatları uyguluyoruz. 2013 yılında trafikte hız ve kemer uygulaması yaptık. Kesilen cezalar sonucunda vatandaş kemer takma alışkanlığı edindi. Bu uygulamaların gerçek amacı da ceza kesmek değil vatandaşa kemer takma alışkanlığı edindirmekti. Ölümlü kazaların büyük oranı kemer takılmamasından kaynaklanıyordu. Kazalarda can kaybını en aza indirmek için yapılan bu uygulamalar işe yaradı" dedi.
Karataş: "5 ekiple 8 saat radar uygulaması var"
Son günlerde Balıkesirli sürücülerin kabusu olan radar uygulamasının otomasyon sistem ile Genel Müdürlüğün takibinde yapıldığını belirten Müdür Karataş "Bize verilen emir ve talimatta günde en az 8 saat biz radar uygulamasını yapmak zorundayız. Balıkesir genelinde 5 radar ekibimiz var. Radar uygulamasının yazılan cezaların % 80`i direkt plakaya, %20 si ise durdurularak yapılan trafik kontrolünü sonucunda yazılıyor. Radar denetiminde % 11 opsiyon vardır. Yani 70 km hız yapılan bir yolda radara yakalanırsanız hızınız 77 km ve üzeri ise size ceza yazılıyor. Hız limiti 90 km ise 99 km ve üzerine ceza yazılıyor. Biz keyfi uygulama yapamayız. Genel Merkezin talimatları ile yapıyoruz. Radarlar otomasyon sistemle Genel Merkeze bağlı oradan takip ediliyor" diye konuştu.
Şehir içindeki hız limitinin 50 km olmasından dert yanan sürücülerin şikayeti hakkında da bilgi veren Karataş "Şehir içi trafikte hız sınırı 70 km.dir. Ama belirlenen kırmızı noktalar vardır. Bu noktalar okulların bulunduğu çevreler, yaya geçitlerinin olduğu yerler. Kazaların olmasını engellemek için şehir içi hız limitini 50 km. çekmek zorundayız. Okul ve yaya geçitlerinin olduğu yerde 70 km hızla gelen bir aracın durması ile, 50 km hızla gelen aracın durması arasında fark var. 50 km ile gelen hemen durabilirken 70 km ile gelen kazaya sebebiyet verebilir. Trafik ülke genelinde bütündür." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli