Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İl Genel meclis Üyesi Onay: Tatlısu Kavşak inşaatına devam

İl Genel meclis Üyesi Onay: Tatlısu Kavşak inşaatına devam

AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Tatlısu Kavşağı inşaatının yapımına izin çıktığını söyledi.

AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Tatlısu Kavşağı inşaatının yapımına izin çıktığını söyledi.
Erdek-Bandırma karayolunun 11. kilometresinde Tatlısu Kavşağı olarak bilinen bölgede inşaat yapım çalışmaları devam ederken, yapılan kazılarda tarihi buluntulara rastlanması nedeniyle geçici olarak durdurulan kavşak inşaatının, Kyzikos`ta kazı çalışmaları yürüten Yrd. Doç. Dr. Nuretten Koçhan`ın, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile birlikte hareket ettiği bildirildi.
Erdek-Bandırma karayolunun trafik kazalarının yoğunlaştığı tehlikeli nokta olarak bilinen Tatlısu Kavşağını, araç sürücüleri için güvenli hale getirebilmek adına Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın girişimiyle başlatılan yeni kavşak yapım çalışmalarında, arkeologların ifadelerine göre tarihi köprü ayağı gibi buluntuların gün ışığına çıktığını söyleyen AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Onay, Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun el koyduğu bölgede, Kyzkos`ta yıllardır kazı çalışmaları yürüten Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümünden Yard. Doç. Dr. Nurettin Koçhan`ın nezaretinde bölgenin inceleme altına alındığını belirtti.
Koçhan başkanlığında yürütülen çalışmalarda Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun inşaatı devam eden Tatlısu kavşağında gün yüzüne çıkan üç ayrı noktadan başlattığı incelemelerini, Kyzikos kazıları (Poğathon), Artake-Palata Çeşmesi (Argonautika) ve Zeytinliada incelemeleri ile noktaladığını dile getiren Onay, Hasyol İnşaat Şirketi tarafından, 29 Nisan`da başlatılan yeni kavşak inşaatı, ortaya çıkan arkeolojik bulgular nedeniyle üç noktada durdurulmuştu. Çalışmaları durduran Bandırma Arkeoloji Müdürü Zeliha Doğan`ın, yaptığı açıklamasında, çalışmaları yerinde gören kurul üyeleri köprü ayağı ve temel kalıntılarına zarar vermemek şartı ile yolun genişleme çalışmalarına izin vermiştir." dedi.
Onay, Geçmiş yıllarda Karşıyaka Camisinin yapımı sırasında da temel kazı sırasında tarihi kilise kalıntılarına rastlandığını, ardından kalıntıları koruma altına alan projenin çizimi sonrası caminin yeniden yapımına geçildiğini hatırlatan Onay, aynı özellikte Erdek`te de bazı arsalarda tarihi buluntuların çıktığını, çıkan buluntuları koruma altına alan projelerin Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca onaylanmasıyla inşaatların yapıldığını kaydetti.
Bugüne kadar kavşak inşaatının % 80`nin tamamlandığını dile getiren Onay, "İşi üstlenen şirket geri kalan % 20`lik bölümü kısa sürede bitirip, Tatlısu Kavşağı yenilenmiş olarak hizmete girecek ve bu bölgede artık insanlarımız ölmeyecektir" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false