Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İl Eğitim müdürlüklerinin vekalet yürütüldüğünden şikayetçi

İl Eğitim müdürlüklerinin vekalet yürütüldüğünden şikayetçi

MHP Milletvekili Bulut: İl eğitim müdürlükleri hangi nedenlerle vekaleten yürütülmektedir? MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığının illerdeki temsilcisi olarak çalışan İl Müdürlüklerinin vekaletle yürütüldüğünü söyledi.

MHP Milletvekili Bulut: "İl eğitim müdürlükleri hangi nedenlerle vekaleten yürütülmektedir?"
MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Milli Eğitim Bakanlığının illerdeki temsilcisi olarak çalışan İl Müdürlüklerinin vekaletle yürütüldüğünü söyledi.
Milli Eğitim Bakanlığının taşra teşkilatında temsilcisi, sahada işin uygulayıcısı ve Bakanlığın temsilcisi konumunda olan il müdürlerinin birçoğunun vekâletle yürütüldüğü belirtildiğini ifade eden MHP Balıkesir Milletvekili Bulut, konuyu TBMM`ye taşıyarak Milli Eğitim Bakanına yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
Bulut, Milli Eğitim Eski Bakanı Dinçer döneminde çıkarılan KHK ile havuza alınan il müdürleri ve akabinde 82 il`e yapılan görevlendirme ile il müdürlerinin birçoğunun 2 yıla yakın süredir vekaleten yürütüldüğünün altını çizip, Milli Eğitim Bakanına, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin kaçının vekaletle yürütüldüğü, Milli Eğitim Müdürlüklerinin hangi sebeple vekaleten yürütüldüğü, vekaleten yürütülen Müdürlüklerden nasıl başarı beklenileceği ve İl Milli Eğitim müdürlüklerine asaleten atamalar yapılması konusunda planlanan bir tarihin olup olmadığı sorularını yöneltti. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli