Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İl Sağlık Müdürlüğünden ilkyardım eğitimine davet var

İl Sağlık Müdürlüğünden ilkyardım eğitimine davet var

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, bundan bir kaç ay önce ilimizde 10.000 kişiye ilkyardım uygulamaları konusunda eğitim vereceğini açıklamıştı.

Hedeflerini gerçekleştirmek için resmi kurumlar ile iletişime geçtikleri bilgisi veren Balıkesir Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, kurumların çalışanlarına planlı olarak eğitimleri vermeye devam ettiklerini belirti.
Eğitimleri planlarken sadece şehir merkezindeki personeli değil, ilçelerdeki kurumların personellerini de göz önünde bulundurduklarını kaydeden İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri devamında şöyle konuştu: ?Hedefimizi gerçekleştirmek için ilimizin her köşesi bizim çalışma alanımız olacaktır. Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi, tüm kamu ve özel kurum/kuruluşlarında personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulması ile kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması amacından hareket ediyoruz. En son ilçelerimizde, köylerimizde görev yapan kamu görevlilerine dört grup halinde 98 kişiye eğitim verdik. Katılımcılara, genel ilkyardım bilgileri, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, kırık-çıkık-burkulmalarda ilkyardım ve acil taşıma teknikleri konularında eğitimler verildi. İlk yardım uygulamaları bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapıldığı zaman faydalı olabilir. Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Aksi takdirde, hasta iyileşmeden çok, kötüleşme ile yüz yüze kalabiliyor. Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya ilk yardım alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi ve ardından ambulans ve sağlık personelinin gelişini beklemek. İşte bu iki noktaya, ilk yardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilk yardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması, uyulduğu takdirde ilk yardımın önemi daha iyi kavranabilecek. Bu sayede birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilebilecek, afetlerde büyük kayıplar önlenebilecektir. Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli