Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

İl Sağlık koyduğu hedefe adım adım ilerliyor

İl Sağlık koyduğu hedefe adım adım ilerliyor

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü bundan bir kaç ay önce ilimizde 10.000 kişiye ilkyardım uygulamaları konusunda eğitim vereceğini açıklamıştı.

Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü bundan bir kaç ay önce ilimizde 10.000 kişiye ilkyardım uygulamaları konusunda eğitim vereceğini açıklamıştı.
İl Sağlık Müdürlüğü, hedefini gerçekleştirmek için, resmi kurumlar ile iletişime geçerken, kurumların çalışanlarına planlı olarak eğitimleri vermeye devam ediyor.
Eğitimleri planlarken sadece şehir merkezindeki personel değil, ilçelerimizdeki kurumların personelleri de göz önünde bulundurulurken, hedefini gerçekleştirmek için ilimizin her köşesinin kendilerinin çalışma alanı olacağı bildirildi.
Çünkü doğal afet olarak tanımlanan deprem, büyük yangın, sel baskını, kitlesel kazalar gibi afetler ancak, önceden hazırlık ve plan yapıldığında daha az kayıpla atlatılabileceği belirtilirken, ?Doğal afetlerin yönetiminde her kuruma düşen sorumluluklar var ve Sağlık Müdürlüğü olarak görevimiz, olay sırasında ve sonrasında kişi kayıp ve sakatlanmalarını en aza indirmektir. Faaliyetimizi planlarken Sağlık Bakanlığı İLKYARDIM YÖNETMELİĞİ esaslarına uygun davranıyor ve yönetmekteki "fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi, tüm kamu ve özel kurum/kuruluşlarında personel sayılarına göre ilkyardımcı bulundurulması ile kazalara bağlı ölüm ve sakatlık riskinin azaltılması amacından hareket ediyoruz? açıklamasında bulundu.
İlkyardımda iki temel noktaya dikkat çekilirken, devamında şu ifadelere yer verildi: ?En son ilçelerimizde, köylerimizde görev yapan kamu görevlilerine dört grup halinde 98 kişiye eğitim verdik. Katılımcılara, genel ilkyardım bilgileri, temel yaşam desteği, kanamalarda ilkyardım, kırık-çıkık-burkulmalarda ilkyardım ve acil taşıma teknikleri konularında eğitimler verildi. İlk yardım uygulamaları bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapıldığı zaman faydalı olabilir. Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Aksi takdirde, hasta iyileşmeden çok, kötüleşme ile yüz yüze kalabiliyor. Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya ilk yardım alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi ve ardından ambulans ve sağlık personelinin gelişini beklemek. İşte bu iki noktaya, ilk yardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilk yardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması- uyulduğu takdirde ilk yardımın önemi daha iyi kavranabilecek. Bu sayede birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilebilecek, afetlerde büyük kayıplar önlenebilecektir. Bu nedenle herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz.?
haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli