Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

İl Milli Eğitimden yaşam boyu öğrenme konulu toplantı

İl Milli Eğitimden yaşam boyu öğrenme konulu toplantı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.
İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı, İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu, resmi, özel ve sivil toplum kuruluşları ile Hayat Boyu Öğrenme alanında işbirliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla Vali Yardımcısı Mehmet Şahin´in başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cegiz ve kurum müdürlerinin katılımıyla 13 Ekim 2015 Salı günü saat 14.00´da Altıeylül Yeni Öğretmenevi´nde gerçekleştirildi.
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü´nün kısaca tanıtım sunumunun ardından İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Turhan Demirtaş bir konuşma yaptı.
Demirtaş, ?İlimizde ?Bağımlılıkla Mücadele´ konularında 12.sınıflardan başlamak üzere 358 Rehber Öğretmenimiz tarafından tüm öğrencilerimize, velilerimize Mayıs 2015´ten itibaren 189 seminer ve kurslar düzenlenmiş olup 6881 kişi bu seminerlerden yararlanmıştır. Bu çalışmalarımız bu yıl da aynen devam edecektir. Bandırma, Gönen, Edremit, Karesi ve Altıeylül ilçelerimizdeki toplam 199 Sınıf öğretmeni, Anasınıfı ve Rehber öğretmenimiz Bakanlığımız tarafından açılan 5´er günlük ?0-18 Yaş Aile Eğitimleri? hizmet içi kursundan yararlandılar ve halen 500´ün üzerinde bu kurslardan yararlanmak isteyen öğretmenimizin müracaatları bulunmaktadır. ?0-18 Yaş Aile Eğitimi? kursları sonucunda başta Gönen ilçemiz ağırlıklı olmak üzere toplam 1355 velimiz yararlanmıştır. Bir diğer çalışmamız da dershanelerin kapanmasıyla oluşabilecek boşluğu doldurma adına Bakanlığımız Destekleyici ve Yetiştirici Kursların açılması yönünde talimatları doğrultusunda birçok okulumuzda yaz döneminde dahi özellikle 12.sınıf öğrencilerine yönelik kurslarımız açılmıştır. 2015-2016 eğitim öğretim yılında açılması yönünde çalışma takvimi yayınlanmıştır. Bu bağlamda geçen yıl yapılan destekleyici ve yetiştirici kurslarımıza devam eden ilimizdeki tüm 8. ve 12.sınıf öğrencilerimize Büyükşehir Belediyemizce soru bankası ve konu anlatımlı test kitapları dağıtılmıştır.? Dedi.
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, ?Halk Eğitim planlamalarını üst komisyon olarak yerine getiriyoruz. Dolayısıyla, sizlerle, kurumların en üst temsilcileriyle bir araya gelmek, sorunlarımızı konuşmak, birlikte neler yapabileceğimizi planlamak bizim açımızdan çok önemli. O nedenle burada sizlerin görüşlerinizi çok önemsiyoruz. Bakanlığımızın, ?Okullar Hayat Olsun? projesiyle okullarımız sadece 8.00 -17.00 arası açık olmaması 7 gün 24 saat cıvıl cıvıl olması, eğitim alanına dönüşmesi, otopark olarak kullanılmaması sağlandı.? diye konuştu.
Vali Yardımcısı Mehmet Şahin ise kendisini tanıtarak başladığı konuşmalarını, ? Hepimiz bir zincirin halkasıyız. Birbirimize destek olup kaynaşarak, dayanışarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Teşekkür ediyorum.? sözlerine yer verdi.
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 1. İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı kurum müdürlerinin sorularını cevaplandırılması ardından sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false