Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz, engelli öğrencilerle buluştu

İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz, engelli öğrencilerle buluştu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde hayatın renklerini fark edip yaşama engelli olmamak için Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Özel

3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nde hayatın renklerini fark edip yaşama engelli olmamak için Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Birimi Şube Müdür Fahri Acar ile beraber Altıeylül İlçesi Namık Kemal İlkokulu´ndaki İşitme Engelliler Sınıfı ile Özel Eğitim Sınıfını ziyaret ederek öğrencilerin 3 Aralık ?Dünya Engelliler Günü´nü kutlayıp, bir süre öğrencilerle sohbet etti.
Bilindiği gibi; 3 Aralık günü, engelli olarak tanımlanan bireylerin haklarına dikkat çekmek, verilen hizmet ve hakların niteliğini artırmak amacıyla 1992 yılından beri Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmekte.
Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Nazmi Başaran İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz´in ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ?Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Hastane okulumuzda çocuklarımızın sağlığı, moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak için her türlü yardımı özenle ve şefkatle yapmaktayız.? sözlerine yer verdi. Ardından Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Nazmi Başaran ile birlikte hastane sınıfında eğitimini sürdüren çocuklar ziyaret edilerek samimi bir sohbet gerçekleştirilerek gönülleri alındı.
Ziyaret sırasında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, bir insanın engelli olması onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmeyeceğini dile getirerek, ?Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir. Bu günlerin önemi, toplumumuzda aktif farkındalık oluşturmak, engelli bireylere pozitif ayrımcılık uygulanarak sosyal, kamusal ve diğer tüm alanlarda hak ettikleri değer ve uygulamalara kavuşmalarını sağlamaktır. Toplumların çağdaşlık ölçütlerinden en başta geleni engelli bireylerine sunulan hizmetlerdir. Bütüncül olarak hareket edilmesi gereken bu hizmet alanında toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çekerek bu bireylerimizin hayatın tüm alanlarında hak ettikleri yerlerde olmalarını sağlamak istiyoruz.? diye konuştu.
Engelli öğrencilerle sohbet eden Cengiz, ?Bugün farkında olmadıklarımızı bir kez daha düşünelim ve daha güzel bir dünya için engelleri kaldıralım. Var olan önyargıları yıkıp, bu bireylerin yaşamın tam ortasında yer almalarını sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesine aracı olmalıyız. Zihnimizde ve kalbimizdeki engelleri kaldırınca toplumda bu konuda çok büyük mesafe kat etmiş olacağız.? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli