Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İl genelinde Zeytin sineği mücadelesini yine Büyükşehir Belediyesi yapacak

İl genelinde Zeytin sineği mücadelesini yine Büyükşehir Belediyesi yapacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´nin 2. bileşiminde, Balıkesir Körfez ile ilçemizin de yer aldığı Güney Marmara Bölgesinde zeytin sineği ile havadan mücadele edilmesi kararı alındı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Ekrem Pehlivan´ın başkanlığındaki mecliste, önergelerin okunmasının ardından gündem maddeleri üzerinde görüşülürken, görüşülen maddelerdeki hususların ilgili komisyonlara havaleleri kabul edildi. Komisyonlardan gelen gündem maddeleri ise meclis tarafından kabul edildi.
Zeytin sineği mücadelesinin Büyükşehir Belediyesine maliyeti 8,5 milyon lira
Toplantıda; Güney Marmara ve Körfez Bölgelerinde zeytin sineği zararlıları ile mücadele yapılabilmesi için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Güney Marmara Zeytin Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Birliği arasında işbirliği protokolünün imzalanması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.
Komisyonun raporu gereği 3 yıl süre ile Büyükşehir Belediyesi ve birlik arasında protokol imzalanarak ilaçlama uçakları ile havadan ve karadan mücadele edilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur´a yetki verilmesi karara bağlandı. Meclis, Başkan Uğur´un mücadele için 8,5 milyon liralık bütçe kullanmasına karar verdi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli