Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

İktidarın uyguladığı eğitim sistemini sorguluyor

İktidarın uyguladığı eğitim sistemini sorguluyor

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, eğitim sistemini meclise getirdi.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, eğitim sistemini meclise getirdi.
MHP Milletvekili Bulut, eğitim sisteminde yapılan köklü değişiklikleri ve AKP İktidarı döneminde, 4 kez Milli Eğitim Bakanının değiştiğini ancak eğitimde herhangi bir ilerleme olmadığını öne sürdü. 
4+4+4 eğitim sisteminin halen tartışıldığını sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, Milli Eğitim de başarının tam olarak sağlanamadığını ifade ederek konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdiğini belirtti. 
Bulut, önergesinde Milli Eğitime gelen Bakanların Eğitim Sisteminde köklü değişiklikler yaptığını, Bakanların sürekli değiştiğini ve bakanlıkta yıllardır olduğu gibi sadece kadrolar değil, sistemin yürüyüşüne ilişkin uygulamaların da değiştiğini ifade etti.  
Türkiye`nin gündemine bir anda gelen ve Milli Eğitim Eski Bakanı Dinçer tarafından uygulamaya geçirilen 4+4+4 sistemi ile ilgili tartışmaların da halen devam ettiğini belirtilen Bulut eğitimimizin çağın gereklerine uymadığını belirtti. 
Yeni sistemde en çok tartışılan konuların başında çocukların erken yaşta okula gitmelerinin ne kadar uygun olup olmadığının geldiğini dile getiren Bulut, Milli Eğitim Bakanına çocukların erken yaşta okula gitme durumlarının değiştirilip değiştirilmeyeceğini sordu. 
MHP Milletvekilinin Bakan Avcı`ya yönelttiği sorular: "Bizim eğitim sistemimiz çağın gereklerine ne kadar uygundur?  Sistem öğrencilerimizin özelliklerine ne kadar uygundur? Yeni sistemde en çok tartışılan konuların başında çocukların erken yaşta okula gitmelerinin ne kadar uygun olup olmadığı gelmekteydi. Bu konuda bir değişikliğe gitmeyi düşünüyor musunuz? Erken yaşta profesyonel bir eğitim almanın çocukların gelişimini olumlu etkileyeceği ile ilgili deneysel ve kavramsal çalışmalar yapılmış mıdır?" 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli