Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İhaleyle verilmiş

İhaleyle verilmiş

Marmarabirlik, Erdek Hükümet Caddesi güzergahında bulunan paha biçilemeyen değerdeki arsasının kat karşılığı müteahhide verildiğini bildirdi.

Marmarabirlik, Erdek Hükümet Caddesi güzergahında bulunan paha biçilemeyen değerdeki arsasının kat karşılığı müteahhide verildiğini bildirdi.
Gelen cevapta, kat karşılığı verilen arsanın yapı inşaat ruhsatı kapsamında bulunan işyerleri ile konut sayılarının sayısına ise hiç değinilmiyor.
İlçemiz kamuoyu, söz konusu arsa üzerinde yapılacak işyerleri ile konutlardan Marmarabirlik`in kaç adet alacağının açıklanmasını istiyor.
Marmarabirlik`ten hafta içinde gelen açıklamada, Yalı Mahallesi Hükümet Caddesi güzergahındaki arsa üzerinde yapı inşaatı yapım işinin kat karşılığı verilmek üzere ihaleye çıkarıldığı, Köroğlu Ltd. Şti dışında başka şirketlerin ihaleye katılmadığı, ihaleye katılan şirketin verdiği teklifin rayice uygun görülüp 15 Ekim 2008 tarihinde söz konusu şirketle sözleşmenin imzalandığı hatırlatıldı.
Marmarabirlikten yapılan açıklamanın tam metni: "1999 depreminde ağır hasar gören Erdek İlçesi Yalı Mahallesi Hükümet Caddesi 32 Pafta 93 Ada 1 ve 16 parsellerde bulunan 2 katlı zeytin deposu, çevre için giderek artan bir tehlike yarattığından 2005 yılı Nisan ayında yıkılmıştır. Bu tarihten sonra Marmarabirlik Yönetim Kurulu, uhdesindeki genel kurul yetkisine dayanarak, kat karşılığı inşaat yapımı idari ve teknik şartnamelerini hazırlatmış ve 18 Mayıs 2006 tarihli kararı ile Hürriyet, Sabah, Olay, Bursa Hakimiyet ve Bandırma İlk Haber gazetelerinde ilan yayınlatmıştır.
Kat karşılığı inşaat için teklif verme süresi 30 Haziran 2006 tarihinde sona ermesine rağmen ihaleye hiçbir başvuru gerçekleşmemiştir.
Daha sonra kat karşılığı inşaat yapılması bir kez daha Birliğimizin 15 Nisan 2007 tarihli olağan genel kurulunda görüşülmüş ve genel kuruldan tüm detaylar itibariyle yetki alınmıştır.
Ancak bu yetkiye istinaden 26 Nisan 2007 tarihinde yeniden ihaleye çıkılmakla birlikte iki parselden birinin numarasının genel kurul tutanağında sehven yazılmamış olduğundan ihale iptal edilmiştir.
Son olarak konu tüm ayrıntıları ile Birliğimizin 30 Nisan 2008 tarihli olağan genel kurulunda görüşülmüş ve alınan yetkiye müteakip güncelleştirilen şartnameler ile yeniden ihaleye çıkılmıştır. İhale ilanı Sabah, Akşam, Olay, İlk Haber ve sair yerel gazetelerde yayınlanmıştır.
İhale sürecinde ZİLAN  Peyzaj Ltd. Şti. ve Aytur Septaş İnş. San. Ltd. Şti. şartname almış ancak teklif vermemişlerdir.
HYS Mağazaları Köroğlu Ltd. Şti.`nin verdiği teklif  rayice uygun görülmüş ve bu firma ile 15 Ekim 2008 tarihinde `Erdek Kat Karşılığı İnşaat Yapım Sözleşmesi` imzalanmıştır.
Proje hazırlanması, Erdek Belediyesi`ne başvuru dahil tüm işlemlerin yerine getirilme süreci sonunda yüklenici firma 13 Kasım 2009 tarihinde ruhsat almış ve 23 Kasım 2009 itibariyle temel kazısına başlamıştır.
Marmarabirlik genelde prensip olarak ürün stoklama ve işleme faaliyetlerine ilişkin yapılar hariç inşaat yükleniciliğini üstlenmemekte, ancak tüm inşaatlarımız süreç içerisinde Birliğimiz Proje İnşaat Müdürlüğü`nce titizlikle denetlenmektedir. Marmarabirlik Yönetim Kurulu, Erdek arsaları gibi büyük çapta yatırım gerektiren yapı işlerine özellikle Yeniden Yapılandırma Kurulu tavsiyeleri ve piyasa koşulları çerçevesinde kaynak tahsis etmeme kararındadır. Bu nedenle adı geçen arsalarda kat karşılığı inşaat yaptırmayı tercih etmiştir ve bu konuda doğru, şeffaf ve gerçekçi davranıldığına inanılmaktadır."

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli