Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

İDO geri adım attı

İDO geri adım attı

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), esnek fiyatlama sistemine gelen tepkiler üzerine geri adım attı. İDO, Pazartesi-Perşembe günleri arasında esnek fiyatlama uygulamasından vazgeçerek araç fiyatlarını sabitledi.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), esnek fiyatlama sistemine gelen tepkiler üzerine geri adım attı. İDO, Pazartesi-Perşembe günleri arasında esnek fiyatlama uygulamasından vazgeçerek araç fiyatlarını sabitledi. Ancak yolcu fiyatları yine esnek fiyata göre olacak. Yeni sistemle yolcular özelleştirme öncesi fiyatlarla seyahat edebilecek.
İDO`dan yapılan açıklamaya göre kampanya 1 Temmuz ile 15 Ağustos arası geçerli olacak. Pendik-Yalova hattını kullananlar araç başına 51 TL, Yenikapı-Yalova için 59 TL, Yenikapı-Bursa için 75 TL, Yenikapı-Bandırma için de 85 TL ödeyecek.
Yenikapı-Bandırma hattına bakıldığında yolcu fiyatları esnek sisteme göre Temmuz ayının ilk haftası için ekonomi sınıfında 39 lira ile 44 lira arasında değişiyor. Buna göre araç artı sürücü için ödenecek fiyat 124 lira ile 129 lira arasında değişiyor. 
Özelleştirmeden önce ise sürücü için ücret alınmıyordu. Sürücü ile birlikte aracın ücreti ise 125 lira idi. Tarife değişmeden önceki ücret ise 228 liraya kadar çıkıyordu. 
ÇOK ŞİKAYET VARDI 
İDO`nun uyguladığı esnek fiyatlama sistemi yaz başından bu yana büyük tepkilere neden oldu. Hatta Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine kendi deniz otobüsü hattını kurma kararı dahi aldı. Belediye yetkilileri halen konu ile ilgili olarak görüşmelerini sürdürüyor. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli