Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

İDO feribotunda köpekleri öldü

İDO feribotunda köpekleri öldü

İstanbul Deniz Otobüsleri´ne (İDO) ait feribotta araç içinde bulunması yasak olduğu gerekçesiyle Hayvan Taşıma Bölümü´ne konulan köpek öldü.

İstanbul Deniz Otobüsleri´ne (İDO) ait feribotta araç içinde bulunması yasak olduğu gerekçesiyle Hayvan Taşıma Bölümü´ne konulan köpek öldü.
İstanbul´da yaşayan İpek Orhan (29) ve kardeşi Orçun Orhan (25), Muğla´ya tatile gitmek için yola çıktı. Orhan kardeşler, 8 yaşındaki ´Golden Labrodor´ melezi köpekleri ´Sushi´ ile birlikte önceki gün Yenikapı´dan İDO´ya ait feribota bindi. Köpeklerinin arabada kalmasını talep eden Orhan kardeşlere, görevliler yasak olduğu gerekçesiyle köpeğin hayvan taşıma bölümüne bırakılmasını istedi. Bunun üzerine köpek, evcil hayvan bölümündeki kafese yerleştirildi.
Orhan kardeşler, 2 saat süren yolculuğun ardından köpeklerini almaya gitti. Ancak Sushi´nin ağzından kan geldiğini ve telef olduğunu gören Orhan kardeşler şok geçirdi. Köpeklerinin feribotta ihmal sonucu öldüğünü söyleyen İpek Orhan, köpeği nekropsi (hayvanlara yapılan otopsi) yaptırmak üzere Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi´ne getirdi.
İpek Orhan, otopsiden çıkacak rapora göre suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Orçun Orhan ise Sushi´nin daha önceden bir rahatsızlığı olmadığını belirterek, "Köpeğimiz feribottaki kafese girmek istemedi. Havalandırma yeterli değildi. Ancak yetkililer havalandırma konusunda sıkıntı olmadığını söyledi. Köpeği zorla kafese soktuk. 2 saat sonra da öldüğünü öğrendik. Burada çok büyük ihmal var, olayın peşini bırakmayacağız.? diye konuştu.
İDO´dan ?ölen köpek? açıklaması
İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), sefer esnasında ?Sushi? isimli köpeğin ölmesinin takipçisi olacaklarını açıkladı.
İDO´dan yapılan yazılı açıklamada, 17 Haziran 2017 Cumartesi 08.30 tarifeli Yenikapı-Bandırma seferinde yaşamını kaybeden Sushi adlı köpeğin ölümünden büyük üzüntü duydukları belirtildi.
Yaklaşık 30 yıldır milyonlarca misafirin yanı sıra binlerce hayvanı da özel ortamlarda güvenle taşıdıkları aktarılan açıklamada, ?Ancak geçen Cumartesi günü Sushi isimli dostumuzun, evcil hayvanlar için oluşturulmuş özel kabinde yolculuk esnasında hayatını kaybettiğini üzülerek öğrendik. Bu durum, tüm hayvan severleri olduğu gibi bizi de derinden etkilemiştir. Sushi´nin sahiplerinin yaşadığı acıyı paylaştığımızı, İDO´nun 30 yıllık tarihinde ilk kez gerçekleşen bu olayın takipçisi olacağımızı belirtiriz.? denildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: feribotunda köpekleri öldü
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı