Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

İçişleri Bakanından Bigadiç açıklaması geldi

İçişleri Bakanından Bigadiç açıklaması geldi

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüşün, İçişleri Bakanı Gülere yönelttiği Bigadiçi ilgilendiren soruya cevap geldi.

CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş`ün, İçişleri Bakanı Güler`e yönelttiği Bigadiç`i ilgilendiren soruya cevap geldi.
CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, Bigadiç`e bağlı Kozpınar, Elyapan, Akyar, Yeşildere köylerinin diğer köylere göre çok daha az yatırım aldığı yönündeki iddiaları içeren soru önergesine, İçişleri Bakanı Muammer Güler cevap verdi. 
Bakan Güler, verdiği cevapta, köylere giden hizmetlerde ayrımcılık yapılmadığını dile getirdi.
CHP Milletvekili Gümüş, İçişleri Bakanı Muammer Güler`in yanıtlaması talebiyle verdiği soru önergesinde Balıkesir Bigadiç`te Kozpınar, Elyapan, Akyar ve Yeşildere köylerinde vatandaşların altyapı eksiklerinden kaynaklı şikayetlerini gündeme getirmişti.
Gümüş, konuyla ilgili hazırladığı soru önergesinde şu sorulara yer vermişti: "Söz konusu köylerimizin altyapı eksiklerinin tespit edilmesi için bir çalışmanız söz konusu mudur? Bu köylerin altyapı sorunlarının giderilmesi için bugüne kadar herhangi bir çalışma ve yatırım yapılmış mıdır? Bu eksiklerin giderilmesi için bundan sonra ne tür çalışmalar yapılması planlanmaktadır? Çevre köylere göre kamunun yaptığı altyapı yatırımlarında aşırı bir fark söz konusudur. Bu durum ordumuza asker veren, gazileri olan, şehitleri olan söz konusu köylerde ayrımcılık olarak algılanmaz mı?
İçişleri Bakanlığından gelen cevapta şu ifadelere yer verildi: "Bahsi geçen köylerin, geçmişten bugüne kadar altyapı ile ilgili ihtiyaçlarının Balıkesir İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından bütçe imkânları dâhilinde karşılandığı ve köyler arasında ayrım gözetilmeden hizmet verilmeye devam edildiği anlaşılmıştır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı