Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

İçişleri Bakanı Soylu, 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinde

İçişleri Bakanı Soylu, 15 Temmuz konulu fotoğraf sergisinde

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Türk halkı ve liderlerinin 15 Temmuz´da yazdığı demokrasi destanının yıldönümünde, şehit gazeteci Mustafa Cambaz anısına açtığı sergide Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyelerinin tarihe not düşen karele

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), Türk halkı ve liderlerinin 15 Temmuz´da yazdığı demokrasi destanının yıldönümünde, şehit gazeteci Mustafa Cambaz anısına açtığı sergide Türkiye Foto Muhabirleri Derneği üyelerinin tarihe not düşen kareleri ile o fotoğraf karelerinde yer alan demokrasi kahramanlarını buluşturdu.
?Fotoğraflarla 15 Temmuz Darbe Girişimi Sergisi? nin kurdelesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel birlikte kesti.
Sergiyi gezen Bakan Soylu, sergideki fotoğrafların hikâyelerini foto muhabirlerinden ve fotoğraflarda yer alan gaziler ile şehitlerin ailelerinden dinledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin FETÖ´nün bombardımanı sonrasında çekilmiş fotoğrafı önünde ise BYEGM olarak Meclis duvarlarından kopan mermer parçaları ile hazırlayıp yurt dışına 4 bin adet kart gönderdiklerini anlatan Akarca, Bakan Soylu´ya da bu kartlardan birini hediye etti.
Ulusal medya ve dünyanın her yerinden yabancı basın mensuplarının izlediği açılışa katılan büyükelçiler, bürokratlar, gazetecilere hitap eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ?Bu anlamlı günde, sayfalarca yazının anlatmayı başaramayacağı yaşanmışlıkları tek karede anlatan ve kahramanlarının sesinden yeniden dile gelen fotoğraflardan oluşan sergiyi beraber açtıkları için Türkiye´nin hafızası ve bir yaşanmışlık arşivi olan Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü´ne ve Genel Müdür Mehmet Akarca´ya teşekkürlerini iletti.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli