Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

İçine neler neler atılmış!

İçine neler neler atılmış!

BTO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Boyacı: ?Kitap ve oyuncak kumbarasının bilinçli kullanılmasını bekliyoruz?

Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu´nun, Bandırma Belediye Başkanlığı ile gerçekleştirdiği işbirliği sonunda uygulamaya koyduğu ?Kitap ve oyuncak kumbarası? projesi sürüyor. Bandırma cumhuriyet alanına, mayıs ayında koydukları kumbara hakkında bilgi veren, 14 kişiden oluşan Bandırma Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Buket Boyacı, şunları söyledi:
?Bu kampanyamızın amacı, evlerde bulunup kullanılmayan sağlam oyuncak ve kitapları, ihtiyacı olan ailelerin yararlanmalarına sunmaktır. Ancak bazı kişiler, bu kumbarayı, sanki belediyenin geri dönüşüm kutusuymuş gibi görerek, içine her şeyi atıyorlar. Kumbaramızdan sık sık pet şişeler, kıyafetler, ayakkabılar, moda ve dekorasyon dergileri çıkıyor. Hatta kumbaramızdan Kuran-ı Kerim ve İncil bile çıktı. Yine kumbaraya, 1980 yılından kalma test kitaplarının dışında gazeteler de atılıyor. Tabii ki, amacı dışında atılan bu malzemeler nedeniyle bizim için gerekli olan kitap ve oyuncakların tasnifleri çok zor oluyor. Vatandaşlarımızın, kumbaramızı daha bilinçli kullanmalarını, yıpranmamış kitaplar ve bozulmamış oyuncakları kumbaraya atmalarını rica ediyoruz.?
Amaçları dışındaki dini içerikli yayınları İlçe Müftülüğü ve Bandırma Meslek Yüksek Okulu´na gönderdiklerini belirten Boyacı, projelerine verdikleri destek nedeniyle Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkür ederken, ?Vatandaşlarımızdan ricamız, evlerindeki sağlam oyuncaklar ve kullanmadıkları yararlı kitapları bu kumbaramıza atmalarıdır? diye konuştu.
Boyacı, Kadın Girişimciler Kurulu olarak önümüzdeki dönemde, sahipliğini Nevin Çotuk´un yaptığı ?NEV Danışmanlık? kuruluşu ile işbirliği içinde ?Anne-çocuk eğitimi? projesini yaşama geçirmeyi plânladıklarını sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: İçine neler neler atılmış
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli