Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

İçindeki şeker miktarıyla şoke eden 14 yiyecek

İçindeki şeker miktarıyla şoke eden 14 yiyecek

Sağlıklı beslenme uğruna tükettiğimiz şeylerin masum olduğuna ne kadar eminiz? İşte tatlı ihtiyacımızı karşılayan bazı meyveler ve içerdiği şeker oranları; Çilek: 5 gram şeker

Sağlıklı beslenme uğruna tükettiğimiz şeylerin masum olduğuna ne kadar eminiz? İşte tatlı ihtiyacımızı karşılayan bazı meyveler ve içerdiği şeker oranları;
Çilek: 5 gram şeker
En tutkunu olduğumuz meyvelerden çilekten 100 gram yediğinizde, vücudunuza yaklaşık 5 gram kadar şeker almış oluyorsunuz. Evet, diğer birçok meyveye göre biraz daha az gibi görünebilir ama dikkatli olmakta fayda var.
Yediğiniz şey meyve sebze bile olsa aşırıya kaçmayın, sağlığınızdan önemli hiçbir şeyin olmadığını ve her şeyin fazlasının zarar olduğunu unutmayın.
Armut: 10 gram şeker
100 gram armudun içinde 10 gram kadar şeker bulunuyor.
Elma: 10 gram şeker
Elmadaki şeker oranı tıpkı armutta olduğu gibi... Yine 100 gram elmanın içinde 10 gram şeker var. Türünden türüne elbette değişiklik gösterebiliyor ancak genel olarak yaklaşık 10 gram olduğu söyleniyor.
Havuç: 5 gram şeker
Havuç, saydığımız diğer yiyeceklere göre daha az şeker içeriyor, 100 gramında 5 gram kadar şeker bulunan havucun bir tanesinin ortalama 60 gram olduğunu da unutmayalım.
İncir: 16 gram şeker
Üzümle aynı dönemlerde tezgahda yerini alan tazecik incirlerin 100 gramında da tıpkı üzüm gibi 16 gram şeker bulunuyor.
Karpuz: 10 gram
Yaklaşık 150 gram kadar karpuzun içinde 10 gram şeker bulunuyor. Bu nedenle yazın onu bol bol değil de düzenli bir şekilde tüketmek daha önemli.
Kayısı: 9 gram
Genelde diyet menülerinde kurusuyla tazesiyle bolca boy gösteren kayısının 100 gramında yaklaşık 9 gram şeker bulunuyor.
Kuru incir: 48 gram şeker
Kurutulmuş meyveler söz konusu olduğunda kurutma şekline bağlı olarak değişse de şeker oranı epey bir yükseliyor. 100 gram kurutulmuş incirde şeker oranının 48 grama kadar çıkması da bunu doğrular nitelikte.
Kuru üzüm: 59 gram şeker
Kuru üzümde durum incire göre daha da ciddi. Çünkü kuru üzümün içindeki şeker miktarı da 100 gramda 59 grama kadar çıkabilmekte.
Muz: 12 gram şeker
Muz 100 gramında 12 gram şeker bulundurarak bizi üzenler arasına üst sıralardan yerleşiyor.
Nar: 14 gram şeker
Nar, tüm ekşiliğinin ardına sakladığı o şekerle üzüyor ve sadece 100 gramında 14 gram kadar şeker bulunduruyor.
Şeftali: 13 gram
Yazın bol sulu, elden düşmeyen meyvesi şeftali de içindeki şeker miktarıyla üzmüyor değil. 150 gramlık bir şeftalide bu ağırlık ortalama 1 şeftaliye denk geliyor, 13 gram şeker var.
Siyah üzüm: 16 gram şeker
100 gram taze siyah üzümün içinde, o enfes tadına sebep olan şekerden 16 gram bulunuyor.
Bir kase az yağlı yoğurt: 47 gram şeker
Piyasada az yağlı olarak bulunan birçok yoğurdun içinde bol miktarda şeker bulunuyor. Bir kase yani yaklaşık 245 gram kadar bir yoğurtta, 47 grama kadar şeker bulunuyor bu günlük ihtiyacınızın çok çok daha fazlası. Bu nedenle yoğurdunuzu en doğalından kendiniz yapmalı ya da az yağlı yerine normal ve olabildiğince organik yoğurtları satın almanızda fayda var.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu