Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Huzurevi yatırımını sosyal devlet olmanın gereği olarak niteledi

Huzurevi yatırımını sosyal devlet olmanın gereği olarak niteledi

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 200 kişilik yeni Huzurevi inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, 200 kişilik yeni Huzurevi inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür V. Ahmet Çakar, Çevre ve Şehircilik İl Müdür V.Sadullah Özel ile üstlenici firma yetkilileri de incelemede hazır bulundu.
200 kişilik konaklama kapasitesine sahip yeni Huzurevi tamamlandığında, sahip olduğu sosyal ve kültürel imkânlar ile yaşlıların beklentilerini büyük oranda karşılayacak.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca yaptırılan kontrollük ve denetim işlerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü´nün yapacağı Yeni Huzurevi Binası´nın 200 kişi kapasiteli olduğunu ve 15 milyon 930 bin TL´ye mal olacağını kaydeden Vali Yazıcı, firma yetkililerinden Yeni Huzurevi´nin öngörülen süreden önce ve en kaliteli şekilde tamamlanması konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.
Balıkesir´e kazandırılan kamu yatırımlarında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yazıcı, sosyal devlet olmanın önemini vurguladığı açıklamasında, "Yeni Huzurevi Binamızın inşaatı tamamlandığında, yaşlılarımız her açıdan modern bir barınma merkezine kavuşacak. Huzurevi sakinlerimiz ne kadar mutlu olursa biz de devlet olarak görevimizi o kadar yapmış olmanın gururunu yaşarız. Devletimiz, yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini artırmaya yönelik çalışmaları sürdürmektedir. Amacımız yaşlıları toplumdan koparmamak, uzaklaştırmamak sosyal hayatın içerisinde üretken bireyler olarak hayatlarının sonuna kadar mutlu yaşamalarını sağlamak. Bu tür sosyal hizmet binalarının ilimize kazandırılmasında, Bakanlığımız başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi
200 yataklı olarak projelendirilen ve 15 bin metrekare kapalı alanda inşa edilen ve çeşitli sosyal donatı alanlarından oluşan Huzurevi, 2019 yılının son çeyreğinde tamamlanması için çalışmalara ağırlık verilecek.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false