Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hürriyet yazarından Balıkesir´e bakış

Hürriyet yazarından Balıkesir´e bakış

Yalçın Bayer: ?Aday belirleme sürecinde kural yok?

Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, 24 Ocak 2019 tarihli köşe yazısında CHP içindeki son adaylık belirleme sürecini değerlendirirken, Balıkesir´de yaşanan olaylara da değindi.
Bayer´in, ?CHP´de kıyamet neden kopuyor?? başlıklı köşe yazısının ilgili bölümlerini aşağıda sunuyoruz:
?CHP´de aday belirleme tartışmaları sürüyor. Aday belirleme süreci bir kurala bağlanmadığı için de kimse sonuçlardan memnun değil. Doğal olarak herkes kendi desteklediği ismin aday olmasını istiyor, aksi olunca da kıyamet kopuyor. Yıllardır belediye başkanlığı yapan isimler atanamayınca CHP´den istifa ediyor.
Bu dönem, geçen dönem olduğu gibi bir ?beşli komisyon? yok. Bunun yerine MYK´ya sunulacak listeleri genel başkan yardımcıları Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı hazırlıyor. MYK´da tartışıldıktan ve bir karara vardıktan sonra PM´nin onayına sunuluyor.
Yine hangi il ve ilçede, belediye meclis ve il genel meclis üyeleri için hangi yöntemin uygulanacağı da aynı yöntemle saptandı, saptanıyor. Dolayısıyla bu noktada esas olarak MYK ve daha çok da Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı sorumlu.
Edremit´te Kamil Saka´nın 8. dönem(38 yıllık)adaylığının CHP tarafından olumsuz karşılanması ve yerine eski ANAP Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan´ın konulması üzerine, kulislerde Saka´nın DSP´den aday olabileceği konuşuluyor. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´in atanmasına CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak´ın karşı çıkmaları nedeniyle Kılıçdaroğlu, dosyayı değerlendirmek üzere geri çekti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli