Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hükümetten emeklilere jet zam geliyor

Hükümetten emeklilere jet zam geliyor

Tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ekstra 100 lira zam verilecek, emekli esnafın prim kesintisi kaldırılacak.

Tüm SSK ve Bağ- Kur emeklilerine ekstra 100 lira zam verilecek, emekli esnafın prim kesintisi kaldırılacak.
AK Parti, 1 Kasım seçimlerinin ardından çalışmalara başladı
Seçim öncesi verilen müjdeler için kollar sıvandı. AK Parti kurmayları, hükümet programı ve eylem planına son rötuşları yapıyor. Beyannamede yer alan çok sayıda vaadin ilk 3 aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanıyor.
İlk yapılacak düzenlemelerden biri emekliler için olacak. Emeklilere yönelik 2 ayrı düzenleme yapılacak.
Bunlardan ilki ile tüm SSK ve Bağ-Kur emeklileri ekstra 100 lira seyyanen artıştan yararlanacak. Ocak´ta maaşları 2015´in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artırılacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, böylece ikinci bir zam daha alacak. Emekliler, hükümetin düzenlemeyi yapmasıyla birlikte 100 lira zamma kavuşacak. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yıllık 1.200 lira ek gelire kavuşacak. Bu zamdan geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan 100 liralık seyyanen artışı alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri de yararlanacak. Bu emekliler de yıllık toplam 2 bin 400 lira ek gelire kavuşmuş olacak.
AK Parti esnafı da unutmadı
İkinci düzenleme ise çalışan emekliler için. Esnaflık yapan emeklilerin maaşından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi kaldırılacak. Emekli esnaf, % 10´luk avantaj sağlayacak. 8.9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi 100 liralık seyyanen zamdan yararlanacak. Prim kesintisinin kalkması ile de 550 bin çalışan emeklinin gelirini artacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Hükümetten emeklilere geliyor
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli