Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hükümet Konağında zemin Etüdü çalışması

Hükümet Konağında zemin Etüdü çalışması

Erdekte Hükümet Konağı olarak kullanılan kültür varlığı olarak tescilli binanın çevresinde zemin ölçüm çalışmaları yapılıyor.

Erdek`te Hükümet Konağı olarak kullanılan kültür varlığı olarak tescilli binanın çevresinde zemin ölçüm çalışmaları yapılıyor.
Tarihi binada sondaj çalışması yapılarak zemin yapısı ortaya çıkartılmaya çalışılıyor. Sondaj çalışmasının ardından tarihi binanın restorasyonu ve güçlendirilmesi için özel bir proje hazırlığı başlayacak.
Kültür mirası binanın orijinaline uygun röleve, restorasyon ve restitüsyon projesi hazırlandığını söyleyen Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, onarım çalışmalarına geçilmeden binanın zemini ve durumuyla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü bildirdi.
Kültür varlığı olarak tescilli olan Erdek Hükümet Konağının kapsamlı onarımı öncesinde başlatılan zemin etüdü çalışmalarında binanın güçlendirmesine ihtiyaç olup olmadığının tespiti amacıyla Hükümet Konağı bahçesinde zemin etüt çalışmalarının yapıldığını kaydeden Kaygısız, zemin etüt çalışmalarında elde edilecek rapora göre hareket edileceğini kaydetti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false