Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hükümet Caddesinde çalışmalar başladı

Hükümet Caddesinde çalışmalar başladı

Hava koşulları nedeniyle, yapımına gecikmeli olarak başlanan tretuar çalışmalarında ilk etapta bordürler döşeniyor. Bordür işinin tamamlanmasının ardından parke döşemesine geçiliyor.

Yenilenmek üzere yıkılıp, yapılmayacağı endişesiyle ardından fırtınalar kopartılan meşhur Hükümet Caddesinde, tretuar yenileme çalışmalarına başlandı.
Girdiği her mahallede komple bir yenileme çalışması başlatan Erdek Belediyesi, cadde ve sokak yenileme çalışmalarına ek olarak tretuvar yenileme çalışmalarını da sürdürüyor.
2011`de Atatürk ve Alaattin Mahallelerinde büyük oranda tamamlanan çalışmalar, yeni yılla Yalı Mahallesinde Hükümet Caddesi`nin tretuarlarının yenilenmesiyle başladı.
Geçtiğimiz yıllarda, vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için tretuvar ve çevre düzenleme çalışmasının yapıldığı Hükümet Caddesi`ndeki kaldırımlar, değişik bölgelerde sık sık yapılan kazılardan dolayı yıpranmıştı.
Erdek Belediyesi Otogarı karşısından başlayıp, Hükümet Konağı`na kadar devam edecek tretuvar çalışmaları bittiğinde vatandaşlar cadde boyu yolundan daha güvenli olarak yürüyebilecekler.
Yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve caddenin her iki yanında yapımına başlanan tretuvar çalışmalarında beton bordür taşı döşenmesinin ardından beton parke döşenecek.
Bandırma istikametinden ilçeye giriş yapıp, Erdek Feribot İskelesinden Paşaliman Adası, Avşa Adası, Marmara Adası ve Tekirdağ`a gidecek araçların zorunlu olarak kullandığı tek güzergah olan Hükümet Caddesinin her iki yanındaki tretuarların yapılan kazılardan dolayı özelliğini kaybettiğini hatırlatan Erdek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri, işin ihalesini üstlenen şirket çalışanlarının çalışmalarının hafta başından bu yana devam ettiğini söyledi.
Caddenin her iki yanındaki tretuarların, geçtiğimiz ay iş makinalarıyla yıkılmasının sadece yenilenmek amacıyla yapıldığını, başka da bir anlam çıkarılmaması gerektiğini isteyen yetkililer, mevsimin kış olmasından dolayı yenileme çalışmalarında gecikme olduğunu, netice de bu cadde üzerindeki tretuarların ne amaçla yıkıldığını anlamak için kahin olmaya gerek yok şeklinde konuşup, bu kadar yaygara koparanları anlamakta güçlük çektiklerini vurguladı.
Hükümet Caddesindeki tretuarların yenilenmesi çalışmaları, işin ihalesini üstlenen Baş-Taş İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi tarafından yürütülüyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false