Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Hollanda Köyü törenle açıldı

Hollanda Köyü törenle açıldı

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Ankarada Hollanda Köyünün Açılış törenine katıldı.

AKP Balıkesir Milletvekili Tülay Babuşçu, Ankara`da Hollanda Köyü`nün Açılış törenine katıldı.
Türkiye ve Hollanda arasındaki ticari ilişkilerin 400. yılı etkinlikleri kapsamın da Hollanda Kraliyeti`nin Ankara Büyük Elçiliği tarafından düzenlenen Hollanda Köyü`nün açılışı gerçekleşti.
Hollanda`nın Ankara Büyük Elçisi Jan Paul Dirkse`nin ev sahipliğin de gerçekleşen açılışa, AK Parti Balıkesir Milletvekili Hollanda Dostluk Grubu Üyesi Tülay Babuşcu, Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezici Türk Hollandalı iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
Milletvekili Babuşcu açılış töreninde yaptığı konuşmasında, böylesi güzel etkinliklerle kültürlerimizi paylaşarak inanıyorum ki Türkiye ve Hollanda arasındaki yatırımların giderek artacağını ve bu bağlamda dostluğun giderek güçleneceğini söyledi.
Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Melih Gökçek konuşmasında, Türkiye genelinde 500`e yakın Hollanda  yatırımının olduğuna işaret eden Gökçek, yatırımların Ankara`ya da yönlendirilmesini istedi. Hollanda`nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse de Türkiye`de, Hollanda`yı temsil etmekten büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından  Hollanda`nın renkli ve özgün kültüründen  örneklerin, ilgi çekici aktivitelerin ve gösterilerin yer aldığı Hollanda Köyü`ndeki stantlar gezilerek, alışveriş yapıldı.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı