Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

?Hobi bahçeleri? kira ücretinde indirim

?Hobi bahçeleri? kira ücretinde indirim

Bandırma Belediye Meclisi´nin temmuz ayı toplantısı yapıldı.

Bandırma Belediye Meclisi´nin temmuz ayı toplantısı yapıldı.
Toplantıda, 16 maddeden oluşan gündeme geçilmeden önce Belediye Başkanı Dursun Mirza, haziran ayında gerçekleştirdikleri çalışmalar ve hizmetler hakkında görsel sunumla bilgiler verdi. Ardından, imar planı değişikliği ağırlıklı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündem maddelerinin birçoğu oybirliğiyle kabul edilirken, bazıları ise görüşülmek üzere İmar Komisyonu´na gönderildi.
HOBİ BAHÇESİ FİYATLARINDA İNDİRİM
Toplantıda, yapımı tamamlanan ?hobi bahçeleri?nin yönetmeliğinde bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre hobi bahçelerinin daha önce 180-190 TL olarak belirlenen aylıkları 100-145 TL´ye indirildi. Bu bahçeleri kiralayanların kış aylarında(Aralık, ocak, şubat) kira ödememeleri karar altına alındı. Yine bahçeleri kiralamak için emekli veya 45 yaş üstünde olmak koşulu kaldırılarak, 18 yaş ve üzeri herkesin yararlanması kararlaştırıldı. Belediye Başkanı Dursun Mirza, 292 adet hobi bahçesini kiralayanlardan ayrıca aydınlatma ve su parası alınmayacağını belirtirken, şunları söyledi:
?Hâlen, bu bahçelerin yönetimini, Bandırma Kapalı Pazar Yeri´nde olduğu gibi Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz sağlıyor. Ancak, kısa süre içinde kuracağımız İştirakler Müdürlüğü, hem kapalı Pazar yeri, hem de hobi bahçelerinin yönetimini üzerine alacak. Hobi bahçelerinde 24 saat güvenlik görev yapacak. Hobi bahçeleri, sabah 05.00-24.00 arası açık olacak. Bahçeleri kiralayanlara hiçbir kısıtlama getirilmeyecek. Komşuların rahatsız etmemek koşuluyla mangal yapmaları ve içkilerini içmeleri de serbest olacak.?
KAMEN´E GEZİ
Toplantıda, Bandırma´nın Almanya´daki kardeş kenti Kamen´e, önümüzdeki günlerde, Bandırma Belediye Meclisi´nden 14 kişilik bir heyetin gitmesi kararlaştırıldı. Heyette Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar ve Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın da bulunacağı açıklandı.
Meclis toplantısına Yakup Ataş, Ahmet Okbay, Kamil Eryılmaz ve Gökhan Yankol, mazeretleri nedeniyle katılmadılar.
Ağustos ayında tatil yapacak olan meclis, eylül ayı toplantısını 7 Eylül 2017 Perşembe günü, saat 19.30´da gerçekleştirecek.

Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli