Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hobi Bahçeleri hazırlanıyor

Hobi Bahçeleri hazırlanıyor

Bandırma Belediyesi Hobi Bahçeleri projesini gerçekleştirecek çalışmaların stardını verdi.

Bandırma Belediyesi Hobi Bahçeleri projesini gerçekleştirecek çalışmaların stardını verdi.
Bu projeyle, vatandaşlar kendi sebze ve meyvelerini artık yetiştirebilecek.
Doğal tarımı teşvik etmek ve vatandaşların üretim yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla Bandırma Belediyesi tarafından Hobi Bahçesi Projesi hayata geçiyor.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza tarafından 30 Mart Yerel seçimleri öncesinde ilçe halkına sözü verilen projelerden olan HOBİ Bahçesi Projesinde süreç artık son aşamaya geldi.
Öncelikle yapılan yer tespit çalışmalarının ardından belediye ekiplerince bölgede iş makineleriyle alan belirleme ve yol açma çalışmaları başladı. Bu sürecin ardından projenin ihale süreci başlayacak ve yapım çalışmaları start alacak.
Bandırma?Çanakkale yolu üzerinde bulunan Recep Gençler Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi´nin karşısındaki 72 bin 769 metrekare alan üzerine kurulması planlanan Hobi Bahçeleri Projesinde 280 adet bahçe bulunuyor. Bir bahçenin 135 m2 olduğu ve 120 m2 net ekim alanının yer aldığı projede 1 adet idari bina, kafeterya, WC, mescit ve ofis ile depolama alanı da mevcut olacak.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dursun Mirza; "Projenin tamamlanmasıyla birlikte kendi sebze-meyvesini yetiştirmek isteyen vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak olan HOBİ Bahçeleri, günlük yaşamın stresinden uzaklaşabilecekleri ve doğada vakit geçirebilecekleri alanlar olarak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Toprakla uğraşmak sadece bir hobi değil, gün içinde biriktirdiğimiz stresi, yüklendiğimiz elektriği atmanın en güzel yollarından biridir. Birçoğumuzun köyle bağlantısı var. Ancak köylerimizle bağlantısı olmayan hemşerilerimizin ailesiyle gidip kendi ürününü yetiştirebileceği, dinleneceği bir alanın var olması gerektiğinden yola çıkarak yer tespitini yaptık. Projeyi tamamladık ve çalışmalara başladık. Hobi Bahçeleri Projemizi yerinde inceledik. Projede yer alan yolların çalışması başladı ve hızla devam ediyor. Projemizi en kısa sürede tamamlayarak hemşerilerimizin kullanımına sunacağız." dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Hobi Bahçeleri hazırlanıyor
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli