Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hizmet yok, ücret var!

Hizmet yok, ücret var!

Erdek´e tatile gelen araç sahiplerinden meydan, bulvar ve ana caddelere park edenlerden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağ-lı BALPARK, sokak aralarına park edenlerden ise Erdek Belediyesi tarafından ücretli araç park ücret uygulaması başlatıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin kurduğu Balıkesir Otopark İşletmeleri Ticaret ve Limited Şirketi (BALPARK) Erdek´teki meydan ve ana caddelere park eden araç sahiplerinden park ücreti alırken, Erdek Belediyesi´ne bağlı park görevlileri de sokak aralarına park eden araçlardan ücret alıyor.
Otoparkların düzenli olması, vatandaşların istediği zaman park edebileceği yer bulması, yaşamın kolaylaştırılması için Balıkesir´deki tüm otoparkların BALPARK´ın denetimi ve kontrolünde olduğu yönünde geçtiğimiz aylarda BALPARK´ın hizmete giriş töreninde kamuoyuna bilgi verilirken, BALPARK´ın Balıkesir merkez ve 20 ilçedeki otoparkları yöneteceği yönünde açıklama yapıldı.
Balıkesir merkezden sonra diğer ilçelerde olduğu gibi Erdek´te de ana caddeler üzerinde personelle aktif olarak çalışma başlatan BALPARK, Ramazan Bayramı başladığı gibi ilçeye araçlarıyla gelen tatilcilerden araçlarını ana caddelere park edenlerden park ücreti almaya başladı.
BALPARK´ın başlattığı bu uygulamaya Erdek Belediyesi tarafından da oluşturulan bir ekiple sokak aralarına park eden araç sahiplerinden park ücreti almaya başlayınca tatilciler neye uğradığını şaşırdı. 

Erdek Belediyesi tarafından görevlendirilen araç parkı tahsilat ekibi belediye kasa fişi ile 15 dakikası ücretsiz, kalan sınırsız süre için günlük 5 lira park ücreti alırken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu BALPARK ise 15 dakikası ücretsiz, 2 saat 5 lira, 4 saat 8 lira, 8 saat 12 lira ve 12 saat üzeri 15 lira olarak park ücreti uygulaması yürütüyor.
Pazar ve Havuzlu Meydanı paylaşamadılar

/resimler/2015-7/24/1800541949477.jpg
Büyükşehir ile ilçe belediyesi görevlileri arasında sorumluluk alan tartışması yaşandı.
Erdek Pazar ve Havuzlu meydanda karşılaşan BALPARK ile Erdek Belediyesi araç park görevlileri arasında her iki meydan için senin benim tartışması yaşandı.
Erdek Belediyesi´ne bağlı araç park görevlileri Pazar ve Havuzlu Meydan sorumluluk alanlarının kendilerine ait olduğunu söylerken, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kuruluşu BALPARK görevlileri de meydan, bulvar ve ana caddelerin Büyükşehir Kanunu gereği kendilerine ait olduğu itirazında bulundu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Hizmet ücret
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı