Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hisarcıklıoğluna Tam destek

Hisarcıklıoğluna Tam destek

Ankarada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merkezinde, son yıllarda sürekli yapılan oda- borsa yönetim kurulu başkanları Marmara bölge istişare toplantısı daha gerçekleştirildi.

Ankara`da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) merkezinde, son yıllarda sürekli yapılan oda- borsa yönetim kurulu başkanları Marmara bölge istişare toplantısı daha gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin ve Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı ikinci kez, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı ise ilk kez TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu`na nezaket ziyaretinde bulundular. Ziyaret, içten bir söyleşi havası içinde geçti.
Ramazan ayı olmasına karşın Marmara Bölgesi yönetim kurulu başkanları istişare toplantısına katılım üst düzeydeydi. TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, açılış konuşmasında Türkiye`deki oda sisteminin dünyada örnek gösterilen bir sistem olduğuna dikkati çekerken, "Biz bu sistemi Avrupa`dan almış gibi gözüksek de, aslına baktığınız zaman bu bizim geleneğimizden gelen bir sistemin aynısıdır. Geçmişiyle övünen kimseler olmamıza rağmen birçok kişi geçmişimizde ahilik sisteminin bulunduğunun farkında değil. Yani, dünyaya oda sistemini tanıtan biziz, biz ahilikten geliyoruz" dedi.
Zengin olmak için girişimci sayısının artırılması gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Türkiye`nin geleceğinin girişimcilikte olduğunu belirtti.. Her yıl 750 bin gencin istihdam alanına katıldığını bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "Bu gençlerimize iş bulmak zorundayız" diye konuştu.  Hisarcıklıoğlu, "Bizim de bir hedefimiz var, diyoruz ki; biz dünyanın en zengin ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyoruz. Zenginleşmenin yolu da, girişimci sayısından geçiyor. Bunun için yeni girişimciler çıkartmamız gerekir.. İki önemli potansiyelimiz var; kadınlar ve gençler. Bunları çok iyi kullanmayı başarmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.
İstanbul, İzmit, Yalova, Bursa, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Tekirdağ, Sakarya, Bilecik il ve ilçe  oda ve borsa yönetim kurulu başkanlarının yanı sıra Balıkesir ve ilçelerinin de Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Borsası, Bandırma Ticaret Odası ve Borsası, Susurluk Ticaret Odası ve Borsası, Gönen Ticaret Odası ve Borsası, Edremit Ticaret Odası ve Borsası ile Ayvalık, Burhaniye, Erdek Ticaret Odalarının 14 yönetim kurulu başkanı tam kadro olarak toplantıda hazır bulundular.
Balıkesir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Kula, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gencer`in  söz alarak, sektörel sorunları anlattıkları toplantıda Balıkesir adına birlik ve beraberlik mesajı verildi.
Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin konuşmasında, Bandırma Ticaret Borsası`nda  görev yaptıkları sekiz yıllık bu süre içinde, borsacılık anlamında önemli işler başardıklarına dikkati çekerken, "Bu Borsacılık faaliyetleri sonucunda camiamız  tarafından eğer başarılı görülüyorsak, bunda en büyük pay, bizlere çalışkanlığı, verdiği desteklerle  rol model olan Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu`nundur. Ufkumuzu açmış, bizlere cesaret aşılamıştır. Hedeflerimizi daima yüksek tutmamızı önermiştir. Kendilerini yine TOBB Başkanı olarak görmeyi canı gönülden istiyorum ve Sayın başkanımızın bu akşam burada 1 Ağustos 2013 tarihinde yapılacak seçimli TOBB genel kurulunda aday olacağını açıklamasını rica ediyorum" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli