Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Hisaralan belediye hizmetleri ile tanıştı

Hisaralan belediye hizmetleri ile tanıştı

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki çalışmaları incelemek üzere geçtiğimiz gün Hisaralan Mahallesindeydi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, mahalleye dönüşen yerleşim yerlerindeki çalışmaları incelemek üzere geçtiğimiz gün Hisaralan Mahallesindeydi.
Son çıkan yasa ile birlikte Sındırgı Belediyesi`nin sorumluluğuna giren mahallelerin altyapı, çevre düzenleme, bozuk yolların düzenlenmesi ve asfaltlanması, mahalle halkının sosyal ihtiyaçlarının karşılanması çalışmaları Sındırgı Belediyesi ekipleri tarafından aralıksız devam ediyor.
Yapılan çalışmalar çerçevesinde Hisaralan Mahallesindeki çalışmalar Sındırgı Belediye Başkan Ekrem Yavaş tarafından yerinde inceledi.
Gidilen her mahallede büyük sevgi ile karşılanan Belediye Başkanı Yavaş, Büyükşehir Yasasının 30 Mart 2014 seçimleri ile beraber yürürlüğe girmesiyle, 1 Nisan tarihinden itibaren artık köylerimiz mahalle statüsünde oldu. 30 Mart 2014 tarihinden sonra hayata geçen yasayla birçok uygulama da değişti. Eski köy ve beldelerimiz mahalle olduktan sonra bu yerleşim birimlerinin de bir kısım çalışmaları belediyemiz, bir kısmı da büyükşehir belediyemizce yapılmaya başlandı. Büyükşehir yasası öncesi tüm köyleri tek tek gezip, köylerin tüm sorunlarını belirledik. Bununla alakalı seçim öncesinde tespitlerimiz vardı. Bu tespitlerimizi 31 Mart sabahı itibariyle bir plan dâhilinde hayata geçirmeye başladık” dedi.
Çalışmaların hizmet bekleyen mahallelerle devam edeceğini kaydeden Başkan Yavaş, Sındırgı'da mahalle olarak bağlanan 3 belde ve 64 köye üzerimize düşen hizmeti götürme sorumluluğunu yüklenerek Sındırgı Belediyesi olarak merkezde yaptığımız kent estetiğini ve görselliğini güçlendirme çalışmalarına ilave olarak köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde de bu çalışmalara devam ediyoruz. Köyden dönüşen mahallelerimizde başlattığımız çalışmalarımız aralıklarla devam ediyor. Bu çalışmalarımız belli bir bütçe ve plan dâhilinde devam edecek” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Yavaş Hisaralan Mahallesinde 7`den 70`e herkesle yakından ilgilenirken, samimi bir ortamda geçen görüşmelerde çocuklarla da sohbet eden Yavaş çocukların isteklerini dinledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli