Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hırsızlık çetesini jandarma çökertti

Hırsızlık çetesini jandarma çökertti

Edremit Yassıçalı, Cumhuriyet ve Çıkrıkçı Mahallelerinde meydana gelen üç ayrı "Evden Hırsızlık" olayında kimliği belirsiz şahıs/şahıslarca;

Edremit Yassıçalı, Cumhuriyet ve Çıkrıkçı Mahallelerinde meydana gelen üç ayrı "Evden Hırsızlık" olayında kimliği belirsiz şahıs/şahıslarca; Edremit Yassıçalı Mahallesinde; İ.S. isimli şahsın evinden 6600 Avro, 3 adet altın bilezik, 34 adet Cumhuriyet altını, 8 adet çeyrek altın, 5 adet sekiz enlik altın, 75 adet yirmili altın, 2 adet altın zincir, 2 adet altın künye, 4 adet altın arma, 1 adet 7,65 mm çapında tabanca,
Edremit Cumhuriyet Mahallesinde; Y.G. isimli şahsın evinden 2000 TL para, 2 adet altın bilezik ve 1 adet kol saati,
Edremit Çıkrıkçı Mahallesinde; C.T. isimli şahsın evinden 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet tablet bilgisayar, 1 adet alyans yüzük ve 1 çift gümüş küpe çalındı.
Bu olayları araştırmak üzere Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı´nca oluşturulan özel ekip tarafından yapılan araştırma, istihbarî çalışma, alınan tanık beyanları ve 59 ayrı kamerada yapılan incelemeler sonucunda olay faillerinin 10 ???.. plakalı araçla bölgeye geldikleri ve hırsızlık olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi.
Ancak olayda kullanılan araçla ilgili yapılan araştırma sonucunda aracın olay failleri tarafından çalındığının öğrenilmesi üzerine, olay faillerinin kimliklerinin tespit edilmesi için çalışmalara devam edilirken çalışmalar sonucunda olay faillerini; A.T., S.B.(Ö.), H.Y. ve A.K. isimli şüpheliler oldukları tespit edilmesi üzerine yapılan takip sonucu yakalandılar.
Ayrıca yapılan sorgulama sonucunda olay faillerinden S.B. (Ö) isimli şüphelinin cezaevi firarisi olduğu ve "Hükümlü ve Tutuklunun Kaçması, Bina İçinde Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık, Açıkta Bırakılmış Eşya Hakkında Hırsızlık, İftira, Mala Zarar Verme ve Konut Dokunulmazlığına İhlal" suçlarından da arandığı öğrenildi.
Suç delilleriyle birlikte Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden A.T. ve S.B.(Ö.), tutuklanarak Burhaniye Kapalı Cezaevine teslim edilirken, şüpheli H.Y. ve A.K. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli