Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hikmet Onay, yaklaşan seçimi değerlendirdi

Hikmet Onay, yaklaşan seçimi değerlendirdi

AK Parti Genel Merkezi kimi aday çıkarırsa ona destek olacaklarını belirten AK Parti İlçe Başkanı Onay, Genel merkezimiz kimi aday gösterirse sonuna kadar destekleriz, bizim amacımız seçimi kazanmaktır. dedi.

AK Parti Genel Merkezi kimi aday çıkarırsa ona destek olacaklarını belirten AK Parti İlçe Başkanı Onay, "Genel merkezimiz kimi aday gösterirse sonuna kadar destekleriz, bizim amacımız seçimi kazanmaktır." dedi.
AK Parti Erdek İlçe Başkanı aynı zamanda İl Genel Meclis Üyeliği görevini yürüten Hikmet Onay, gündemdeki konuları Yeni Erdek Gazetesi`ne değerlendirdi.
Onay: "Partimiz grubunun belediye meclisindeki azınlığı sıkıntı yarattı"
Konuşmasına belediye meclis çalışmalarını değerlendirerek başlayan AK Parti İlçe Başkanı Hikmet Onay, "Belediye Başkanımız ve AK Parti grubu mecliste Erdek`in geleceğinin daha da parlak olabilmesi amacıyla yoğun bir uğraş verdi.
Ancak, 15 üyeli belediye meclisinde AK Partili üye sayısının 6 kişi olmasından dolayı 9 üyeye sahip CHP grubunun hep istedikleri oldu. Bu dönem mecliste keyifli çalışma yapıldığını söylemek çok zor. Bir belediye başkanının keyifli çalışabilmesi için belediye meclisinde mutlaka çoğunluğa sahip olması gerekir. Mart 2009`dan bugüne kadar belediye başkanımız, AK Partili üye sayısının belediye meclisinde azınlıkta olmasının sıkıntısı hep yaşadı."
Onay: "Tüm yatırım ve hizmetlerde AK Parti damgası var"
İlçe Başkanı Onay, Belediye Meclisinde AK Parti grubunun azınlıkta olmasına karşın, partisine mensup belediye başkanının seçim öncesi verdiği vaatlerin çoğunu 4,5 yıllık sürede yerine getirdiğini öne sürdü.
Yıllardır "yapılacak edilecek" vaatleriyle oyalanan halkımızı daha fazla bekletmeden ilçeye modern devlet hastanesi ile 500 seyirci kapasiteli kapalı spor salonunun kazandırıldığına dikkati çeken AK Parti Erdek İlçe Başkanı Onay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kapıdağ Yarımadası, Paşalimanı Adası ve tüm köylerimiz başta olmak üzere 10 yıllık iktidar dönemimizde Özel İdare ve KÖYDES aracılığıyla hizmet ulaştırmadığımız köyümüz kalmadı.        
 Turizm ve Balıkçılık işiyle geçimini sağlayan köylerimizin tamamına deniz ulaşım hizmetleri başta olmak üzere balıkçı barınağı, mendirek, rıhtım ve iskele gibi yatırımlar iktidarımız döneminde gerçekleştirilerek hizmete alındı. 150 kilometre yol ağı olan köylerimizin % 80`inin yolları asfaltlandı. Bu oran, Balıkesir`in tüm ilçelerinden daha yüksek yatırım gerçekleştirdiğimizin kanıtıdır. Ayrıca bütün köy meydanlarımız ve köy ana sokaklarımız parke taşı döşenerek çağın gerektirdiği hizmetleri köylerimizle buluşturduk. Köylerimizin içme suyu sorunlarını tamamen çözdük. Birçok köyümüzün içme suyu depoları yenilendi. Köylerimizi kanalizasyon sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşturuldu. 10 yıla yakın bir süredir, il genel meclis üyesi olarak bu hizmetlerde partim adına katkıda bulunduğum için son derece mutluluk duyuyorum. İnşallah Büyükşehir Belediyesi AK Parti tarafından kazanılacak ve hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz."
Yeni yapılan devlet hastanesiyle de ilgili bilgi aktaran İlçe Başkanı Onay, "Sağlık açısından yeni bir devlet hastanesine kavuşan Erdek`te, Genel Cerrahı, uzman doktorları, diyaliz üniteleri ile en iyi hizmeti veren hastaneyi herkesin sahiplemesini istedi.
Onay: "Çözüm süreci bağımsız bir devlet kurma süreci değildir"
Konuşmaları sırasında ülkemiz için çok büyük önem taşıdığına inandığı çözüm sürecine de değinen Onay, bu sürecin olumlu bir şekilde sonuç-lanması için AK Parti iktidarımızın ellerinden geleni yaptıklarını belirte-rek, "Çözüm sürecini sonuna kadar savunan AK Parti`dir. Bu konuyu AK Parti, muhalefetin hatta BDP`nin bile direnmesine rağmen gündeme getirdi. Bu sürecin başarılı olması ve bu sürecin kararlılıkla devam etmesi için elini taşın altına koyan bir AK Parti gerçeği var" diye konuştu. Sürecin zarar görmemesi için tüm tahriklere rağmen yol almaya çalıştıklarını vurgulayan Onay, şu değerlendirmede bulundu: "Biz biliyoruz ki, bu barış süreci olumlu sonuçlandığında Türkiye adeta prangalarından kurtulacak ve zincirlerini kırarak çağ atlayacak. Ancak bunu istemeyenler süreci tahrik etmeye çalışıyorlar. Güneydoğumuzun bir kısım bölgelerinde yaşanan bazı olaylar bunun örneğidir. Çözüm süreci bağımsız bir devlet kurma süreci değildir. Çözüm süreci, birlikte yaşamanın temellerinin atıldığı bir süreçtir. Bizler bu bilinçle adımlarımızı atıyoruz."
Onay: "Hz. Ali`nin yolunda gitmek görevimizdir"
İlçe Başkanı Onay, açıklamalarında şu sıralar gündemi meşgul eden Alevilik konusuna da değinerek, Aleviliğin ya da Sünniliğin siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili şunları söyledi: "AK Parti`nin Alevilik ile ilgili bir problemi yoktur. Alevilik ile ilgili aslında kimsenin bir problemi yoktur.
Çünkü herkesin inancı kendinedir ve herkesin inandığı gibi yaşaması en doğal hakkıdır. Bu yüzden `Siz Alevisiniz biz ise Sünniyiz` gibi bir ayrımın kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Biz çok iyi Alevi olduğunu iddia eden bir kişi kadar Hz. Ali`yi sever ve O`nun yolundan gitmeyi bir görev biliriz. Başbakanımız da yapmış olduğu konuşmada bunu dile getirmişti. Bizim Müslümanlar olarak Hz. Muhammed`in Ehli Beyt`ini sevmemiz gerekiyor. Hz. Ali ise Hz. Muhammed`in hem amca çocuğu, hem de damadıdır. Hz. Ali, aynı zamanda İslam tarihinde önemli bir yeri bulunan 4. halifedir. Bu yüzden bu konuda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Asıl sıkıntı Aleviliğin ya da Sünniliğin siyasete alet edilmesidir. Yanlış olan budur."
Onay: "Siyasette 2+2=4 etmiyor"
Başkan Onay, MHP ve CHP`nin yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Başkanlığı seçiminde uzlaşacağı noktasında çıkan haberler hakkında da bir değerlendirme yaparak, "CHP`nin ve MHP`nin yerel seçimlerde birleşme kararı aldığı yönünde çıkan haberler sadece dedikodudan ibaret gibi görünüyor. Siyasette şunu çok iyi biliyorum; hiçbir zaman 2+2=4 etmiyor. İnsanlar `Şunu şöyle yapalım, bunu böyle yapalım` dese de burada önemli olan milletin iradesidir. Hiçbir siyasetçinin milletin iradesine engel olabileceğini düşünmüyorum. Neticede vatandaşlar sandığa gittiklerinde vicdanlarıyla baş başa kalıyorlar. Biz şunu iyi biliyoruz ki, eğer biz gerçeklerimizi ve doğrularımızı halkımıza aktarabilirsek mesele yok. Çünkü biz insan odaklı bir partiyiz. Yapılanları da milletimiz görüyor ve takdir ediyor biz yolumuza bakacağız." dedi.
Onay: "Adayımızı sonuna kadar destekleyeceğiz"
Partisinden Erdek Belediye Başkanlığına adaylık konusuna da açıklık getiren Başkan Onay, "Şimdi ilçe başkanı olarak görevime devam ediyorum. Partimizin çıkarları doğrultusunda yapılacak olan istişareler sonucunda partimiz kimi aday gösterirse bizler adayımızın yol arkadaşı oluruz. Genel merkezimiz kimi aday gösterirse sonuna kadar destekleriz. Bizim için önemli olan seçimi kazanacak adayın çıkmasıdır. Biz büyük bir teşkilatız. Bizim amacımız seçimi kazanmaktır. Şu ya da bunun seçimi kazanması değildir" diyerek konuşmasını tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli