Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hiç vicdanınız yok mu?

Hiç vicdanınız yok mu?

Bandırma İhsaniye Mahallesi’nde uzun yıllar İnzibat Merkez Komutanlığı ve 6. Ana Jet Üssü Komutanlığı Satın Alma Başkanlığı olarak hizmet veren

Bandırma İhsaniye Mahallesi’nde uzun yıllar İnzibat Merkez Komutanlığı ve 6. Ana Jet Üssü Komutanlığı Satın Alma Başkanlığı olarak hizmet veren 1,5 dönümlük bölgede Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “ana okulu” yapacağını öne sürerek yetişkin ağaçları kestirmesi büyük tepki yarattı.

Eski Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nin altındaki bölgede kesilen ağaçlarım medyaya yansımasının ardından açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’ın, “Gerekli izin belgelerini aldık, atıl durumdaki arsaya ana okulu yapacağız. Birkaç ağaç kesildi. Bu ağaçlar kesilmeseydi, ana okulu yapılamazdı. Ağaçların kesilmesiyle ilgili izin verip vermeme yetkisi bizde değil. Okulun yapılmasının ardından bahçeye çok sayıda fidan dikeceğiz” açıklaması da tepkiyle karşılandı.

Vatandaşlar, “Mutlu Aslan, bu ağaçların kesilmesi için kimin veya hangi kurumun izin verdiğini açıklamak zorunda” dediler.

Söz konusu yerdeki bina, Millî Savunma Bakanlığı’ndan alınarak, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmişti. Ardından “Kur’an kursu” olarak kullanılan 288 ada, 8 parseldeki yapı yıkılmış, buraya 5 katlı yatılı Kur’an kursu binası yapılacağı öne sürülmüştü.



Anahtar Kelimeler: vicdanınız ?
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı