Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Heykeller bitti gibi

Heykeller bitti gibi

15 Haziran´da başlayan ?1.Uluslararası Kyzikos Heykel Sempozyumu?, 15 Temmuz´da sona erecek.

15 Haziran´da başlayan ?1.Uluslararası Kyzikos Heykel Sempozyumu?, 15 Temmuz´da sona erecek. Erdek sahil kesimi ve Ocaklar Mahallesi´ndeki heykeller de hemen hemen tamamlanmak üzere bulunuyor. Bu bağlamda, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü´nde araş tırma görevlisi olarak çalışan Ferit Yazıcı´ya ait bir çalışma da özellikle dikkati çekiyor. Yazıcı, ese-riyle ilgili şu bilgiyi verdi: ?Küp şeklindeki bu eseri Kyzikos´a bir gönderme olarak düşündüm. Kyzikos, Doğu Roma´nın çok önemli bir kentiydi. Küp, akıl, ev ve dünyanın sembolüdür. Ben, bu yapıtımda aklı temsil eden bir kompozisyon yarattım. Doğu Roma uygarlığı kapsamında Kyzikos´ta Hadrianus gibi büyük bir tapınak ve anfitiyatro da bulunuyordu. Doğu Roma İmparatoru Sezar´ın başında bir taç vardı. Bu yapıtın başında ya zeytin dalı, ya da defne yaprağından bir taç bulunması uygun olacaktı. Ben, Erdek ve bölgesi için sofralık zeytinin önemini düşünerek, heykelin üzerindeki taca zeytin figürünü uygun gördüm. Böylece Erdek zeytinini taçlandırmayı amaçladım.?

Sahilde, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Mert Çıkılmazkaya´nın da, ?gözün soyutlanması? konulu yapıtı hemen hemen tamamlandı.
Bir aylık sempozyum kapsamında, beş ayrı ülkeden 10 sanatçı, 5 öğrenci heykel çalışmaları yapıyor. Heykeller, daha sonra Erdek Belediyesi´nin, kent içinde uygun gördüğü yerlere yerleştirilecek.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Heykeller bitti gibi
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli