Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Heykel sempozyumu sona erdi

Heykel sempozyumu sona erdi

Erdek´teki ?1. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu? sona erdi. 1 Haziran-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşen sempozyuma heykeltıraş olarak Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Çin´den ...

Erdek´teki ?1. Kyzikos Uluslararası Heykel Sempozyumu? sona erdi. 1 Haziran-1 Temmuz 2015 tarihleri arasında gerçekleşen sempozyuma heykeltıraş olarak Gürcistan, Ukrayna, Bulgaristan ve Çin´den gelen sanatçıların yanı sıra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi araştırma görevlileri ve öğrencileri katıldı. Erdek merkezi ve ilçeye bağlı Ocaklar Mahallesi´nde gerçekleştirilen çalışmalar sonunda granit ve mermerden 15 heykel yapıldı. Heykel sempozyumunun kapanış töreninde ilk konuşmayı yapan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek sınırları içinde yer alan Kyzikos antik kentinin mermer ve granit yataklarıyla ünlü olduğunu vurgularken, ?Kyzikos´un 40 bin kişilik anfitiyatrosunda su savaşları yapıldığı, mimarlar ve heykeltıraşlar kenti olarak biliniyor. Yine Kyzikos´taki Hadrianus Tapınağı, eğer Bodrum´daki Artemis´ten önce keşfedilseydi, bugün ?Dünyanın Yedinci Harikası´ olacaktı. Bugün ise ?Dünyanın Sekizinci Harikası´ olarak biliniyor? dedi. Belediye olarak sempozyumda yapılan 15 yapıt için harcadıkları toplam paranın 120 bin lira olduğunu belirten Sarı, ?Paha biçilmez bu 15 yapıt için sadece 120 bin lira harcadık. 

Bu heykelleri ilçemizin çeşitli bölgelerine yerleştireceğiz? dedi. Sarı,  Mimar Sinan Üniversitesi´nin de büyük destek verdiği bu sempozyumların bundan sonraki yıllarda da sürdürüleceğini vurgulayan Sarı, ?Erdek´in artık ciddi anlamda sanat ve kültürle kucaklaşması için çaba harcayacağız? diye konuştu. Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Ahmet Akın ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız´ın konuşmalarının ardından Bulgar heykeltıraş Petre Petrov düşüncelerini açıkladı. Heykeltıraşlara plaket ve ödüllerinin verilmesinden sonra heykeller gezildi.

Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Heykel sempozyumu sona erdi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli