Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

?Herkes İçin Bilim Var? projesi başarıyla sona erdi

?Herkes İçin Bilim Var? projesi başarıyla sona erdi

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı çağrısı kapsamında Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi´nde düzenlenen ?Balıkesir´de Herkes İçin Bilim Var? projesinin açılış töreninde

27 Temmuz 2018 Perşembe günü saat 10:30´da Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu´nda düzenlenen açılış törenine Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Narlı, Balıkesir Üniversitesi Tübitak 4006-Temsilcisi Prof. Dr. Fatih Satıl, öğretim üyeleri, idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Katılımcıların bilimin keyifli yönünü yaşayarak keşfetmeleri, her yerde bilim yapılabileceğini fark etmeleri, bilimsel ve teknolojik bir bakış açısıyla gündelik yaşamda karşılaştıkları olayları sorgulamaları ve farklı açılardan bakabilmelerini sağlamayı hedef edinen ?Balıkesir´de Herkes İçin Bilim Var? Projesi; halka açık olarak gerçekleştirilen matematik, fizik, kimya, biyoloji, drama, genetik, ekoloji, robotik, mimarlık-mühendislik, sosyal bilimler, sanat, tasarı, astronomi ve STEM gibi farklı alanlardaki etkinliklerden oluştu.
Şenlik kapsamında gözlem, atölye çalışmaları, oyunlar, drama, tiyatro ve sahne şovları, sergiler, söyleşi ve seminerler, grup çalışmaları, deneysel çalışmalar, etkileşimli uygulamalar ve yarışmalarla desteklenen 193 etkinlik, açık ve kapalı alanlar kullanılarak 27-28-29 Eylül 2018 tarihleri arasında 3 gün devam etti.
193 etkinlikte 80 kişilik proje ekibinin görev aldığı, 26 farklı kurumdan konuşmacı, atölye lideri, rehberler ve çok sayıda öğrencinin katılımları ile 3 gün süren şenlik, protokol üyeleri tarafından atölye çalışmaları ve stantların ziyaret edilmesi ile sona erdi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli