Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Her eğitim merkezi çiçek bahçesidir

Her eğitim merkezi çiçek bahçesidir

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Eğitim merkezleri bulundukları yerlerde çiçek bahçesi gibi duruyor dedi.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Eğitim merkezleri bulundukları yerlerde çiçek bahçesi gibi duruyor" dedi.
Balıkesir`de faaliyet gösteren Yeni Ümit Eğitim ve Kültür Derneği tarafından şehrin ilk eğitim merkezi hizmete açıldı. 
Balıkesir ilk eğitim merkezinin açılışına katılan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan burada yaptığı konuşmada, eğitimde ne kadar başarılı olursak toplum ve devletin de dünya siyasetinde başarılı olacağını söyledi. 
Vali Turhan, "Eğitimdeki gönüllülük bu başarıya büyük bir hız kazandırıyor. Gönüllünün olduğu yerde gelişme çok daha fazla oluyor. Daha önce çalıştığım Batman`da da şahit oldum askerin ve polisin girmediği mahalle ve sokaklarda bu tür kurumlar adeta çiçek bahçesi gibi o bölgeye ciddi etkiler oluşturdu." dedi.
Yeni Ümit Eğitim Merkezi adıyla açılan merkezde 196 ilk ve ortaokul öğrencilerine gönüllü öğretmenler tarafından kurs veriliyor. 
2.Gündoğan Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde açılan Yeni Ümit Eğitim Merkezi`nde 4 adet sınıf, yatakhane ve dinlenme salonu bulunuyor. Dört katlı binada ayrıca 100 kişilik yemekhane, bilgisayar salonu, misafir salonu, konferans, sinema ve spor salonları yer alıyor.  Merkezde öğrencilere deneyimli öğretmenler tarafından haftanın dört günü matematik, İngilizce, fen bilgisi ve Türkçe konularında ücretsiz olarak eğitim verilecek.
Konuşmaların ardından Müftü Açari`nin yaptığı duanın ardından Vali Turhan, Başkan Ok ve Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bilir birlikte açılış kurdelesini kesti. Sınıfları gezen protokol üyeleri, öğrencilerle aynı sıraya oturup sohbet etti.
Yeni Ümit Eğitim Merkezi`nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Müftüsü Turgut Açari, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü İlhan Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer Yalım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Şelale Eğitim Kurumları Genel Müdürü İzzet Bilir, işadamları ve vatandaşlar katıldı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli