Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Hedef 500 aileyi doğalgazlı sobaya kavuşturmak

Hedef 500 aileyi doğalgazlı sobaya kavuşturmak

Karesi Belediyesi tarafından yardıma muhtaç 20 ailenin evine doğalgazlı soba kuruldu.

Karesi Belediyesi tarafından yardıma muhtaç 20 ailenin evine doğalgazlı soba kuruldu.
Kirli hava nedeni ile akciğer hastalıklarıyla ve kanserle boğuşan yoksul toplumların oluşmaması için ilçe sınırlarında yardıma muhtaç 20 ailenin evlerine doğal gaz tesisatları ile sobalarını kurduran Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, proje kapsamında toplam 500 ailenin evlerini ısıtmayı planladıklarını da açıkladı.
Karesi Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde başlatılan "Doğalgaz Sobası Dağıtım" projesi kapsamında Karesi Belediyesi ilçe sınırlarında 500 ailenin evini ısıtmayı planlıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur`un talimatıyla harekete geçen Karesi Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde 20 ailenin evine doğalgaz sobası kurdu.
Karesi Belediyesi Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü`nün yürüttüğü projede; belediyeye, muhtarlıklara yapılan başvurular ve daha önce BALGAZ`a başvuru yapıp da maddi imkansızlıklar nedeni ile doğalgaz kullanamayan aileler değerlendirmeye alınarak, ardından Sağlık ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından evler gezilerek, vatandaşın doğal gaza ihtiyacı olup olmadığı tespit ediliyor ve teknik inceleme yapılarak, belediye encümeni tarafından değerlendirilip karara bağlanıyor. Bugüne kadar 1. Sakarya, 2.Sakarya, Toygar ve Maltepe mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelerin evine doğal gaz sobası bağlandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur`un Balıkesir`de yaşayan yardıma muhtaç ailelerin, evlerinde kış aylarını üşüyerek geçirmemeleri konusunda bir çalışma yapılmasını istemesi üzerine "Doğalgaz Sobası Dağıtım" projesini başlattıklarını söyleyen Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "İlçemizde yaşayan özellikle yardıma muhtaç ve kömür kovasını kaldıramayan yaşlı vatandaşlarımız belediyeye gelerek doğal gaz sobası talebinde bulundu. Belediye encümenimiz muhtarlıklara ve belediyeye yapılan başvuruları incelemeye aldı. Daha hızlı ilerleyebilmemiz için BALGAZ`a başvuru yapıp evinin önüne kadar gaz gelen aileler tespit edildi. Ciddi anlamda yardıma muhtaç ve teknik açıdan uygun olan 20 eve doğal gaz tesisatı ve sobasını kurduk. Bu sobalar sayesinde vatandaşlarımız evlerinde ısınıyor, banyo ve mutfakta da sıcak su kullanabiliyor." dedi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli