Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hedef yılda 100 ton atık yağ toplamak

Hedef yılda 100 ton atık yağ toplamak

Temiz bir çevre için Bandırma´da başlatılan geri dönüşüm projesi devam ediyor.

Temiz bir çevre için Bandırma´da başlatılan geri dönüşüm projesi devam ediyor.
Proje kapsamında toplanan atık yağ ve atık piller geri dönüşümle hem ekonomiye kazandırılıyor hem de çevreye ve doğaya zarar vermiyor
Kampanya kapsamında Paşabayır Mahallesi Muhtarlığında toplanan atık yağlar ve piller Bandırma Belediyesi´ne teslim edildi. Teslimata Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´da katıldı.
Kampanyayı aktif olarak yürüten Paşabayır Mahalle Muhtarı Fuat Şentürk ?Atık pil, yağları Bandırma Belediyesi ile birlikte organize edip, mahalle sakinlerimizle çalışıp, okul çocuklarımızla, Yaman Egeli Okulumuzun Müdürleriyle, Aile Birliğiyle, velilerle birlikte çalıştığımız bu hizmeti, belediyemize teslim edeceğiz. Uzun yıllar doğada çözünmeyen ve doğaya zararlı kimyasallar veren bu atıklar doğaya zarar vermeden tekrar bize dönmektedir. Zararlı atıkları tekrar ekonomiye kazandırmış oluyoruz. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum? dedi.
Dursun Mirza ? Yere çöp atmamayla başlayan çevre duyarlılığımız doğayı korumayla devam etmeli ki bir bütün olarak çevreyi korumuş olalım. Bandırma´nın çeşitli yerlerine, ihtiyaç olan ve istenilen her yere geri dönüşüm kutuları koyduk. Onları ayrıştırarak attıklarında bu hem ekonomiye yeniden kazandırılmış oluyor hem de çevreyi, yaşadığımız doğayı korumuş oluyoruz. Atık yağlar evlerin giderlerini, kanalları tıkıyor. Ayrıca mikro organizmalar üreyerek sağlığımızı etkiliyor. Atık pillerin içindeki kimyasallar yine çevreye zarar veriyor. Bunları biriktirerek mahalle muhtarlıklarımıza teslim edebilirsiniz. Plastik, cam, metal, kağıt gibi atıkları da ayrıştırarak geri dönüşüm kutularına atabilirsiniz? dedi.
Başkan Mirza, yıllara göre verileri paylaştıktan sonra hedeflerini şöyle özetledi: ?Çevre Denetim Birimimizin verilerine göre yıllara göre toplanan yağ miktarı 2013´te 42 ton, 2014 30 ton, 2015 36 ton, 2016 24 ton, 2017´nin ilk altı ayında ise 26 ton atık yağ toplanmıştır. Bu sene 40 tonu geçeceği öngörülüyor. Hedefimiz yılda 100 ton atık yağ toplamak.
Bandırma Belediyesi´nin, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile atık pillerin toplanmasıyla ilgili imzalanan protokol yapıldığını ifade eden Mirza ?Yıllara göre toplanan atık pil miktarı 2015´te 1 ton, 2016´da 1 ton, 2017´de de 1 tonu geçeceği öngörülmektedir. Okullarımızda kampanyalar başlatılmıştır.? dedi. Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Hedef yılda atık toplamak
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli