Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hedef ayda en az 100 test

Hedef ayda en az 100 test

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, ücretsiz kanser tarama testi kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Ekiz, ücretsiz kanser tarama testi kampanyası başlattıklarını bildirdi.
Konuyla ilgili olarak gazetemize bilgi veren Dr. Ekiz, kanserde erken teşhisin çok önemli olduğunu ve bu konuda vatandaşlara hizmet amacıyla ücretsiz kanser tarama kampanyası başlattıklarını açıkladı. Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte mobil araçla her ay kanser tarama testleri yapacaklarını ve hedeflerinin ayda en az 100 kanser testi olduğunu vurgulayan İlçe Sağlık Müdürü Mahmut Ekiz, "İl Halk Sağlık Müdürlüğü ile birlikte vatandaşlarımız için ücretsiz kanser tarama testi kampanyası başlattık. Kanser de erken teşhis çok önemli. Bunun için belli yaş aralıklarında mutlaka testlerimizi yaptırmalıyız." dedi.
Sağlık Bakanlığı´nın projesi kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri kanser tarama testi kampanyası kapsamında 40 - 69 yaş arası momografi çekimi, 30 - 65 yaş arası rahim kanseri testi ve 50 - 70 yaş arasında da bağırsak kanseri testlerini yapacaklarını belirten Dr. Ekiz, "Kampanyamız şubat ayı itibariyle başladı. Bundan sonra her ay, yıl sonuna kadar bu testlerimizi ücretsiz olarak yapacağız.

Hedefimiz ise ayda en az 70 momografi testi ile 30 - 35 rahim kanseri testi olmak üzere 100 tarama gerçekleştirmek" diye konuştu.
İlçe Sağlık Müdürlüğü´nün başlattığı ücretsiz kanser tarama testi kampanyası hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, (0266) 835 01 35 numaralı telefondan ya da aile hekimlerinden bilgi alabilecek.
Haber : Taygun Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Hedef ayda test
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli