Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Hazırlık maçında Erdekspor: 1 Gönen Belediyespor: 2

Hazırlık maçında Erdekspor: 1  Gönen Belediyespor: 2

Balıkesir Süper Amatör Liginde bu hafta rakibi ilçemize gelmeyen Erdekspor, haftayı bay geçiren Bölgesel (Bal) Ligi takımlarımızdan Gönen Belediyesporla hazırlık maçına çıktı.

Balıkesir Süper Amatör Liginde bu hafta rakibi ilçemize gelmeyen Erdekspor, haftayı bay geçiren Bölgesel (Bal) Ligi takımlarımızdan Gönen Belediyespor`la hazırlık maçına çıktı.
Çok soğuk bir havada ve de ağır bir zeminde karşı karşıya geldiği dostluk maçını Balıkesir Bölge hakemlerimizden Erhan Atlaş, Erdem Atlaş ve Göktuğ Akbaş hakem üçlüsü yönetti. 
Devamı Sahife 6'da
Her iki takımın çok fazla oyuncu değişimi ile oynadığı 90 dakikaya baktığımızda özellikle ilk yarıda sert bir mücadeleye tanık olduk. Adeta lig maçı oynarcasına futbolcuların maça asılmaları önemliydi ama bir birlerine karşı çok sert oynamaları iyi olmadı. 
Örneğin ilk yarının son dakikalarında Erdekspor`lu K.Uğur`a yapılan hareket aslında direk kırmızı kartı gerektirecek kadar çok sert bir hamleydi ama orta hakem bunu sarı kartla geçiştirdi.
Bu arada belki ayrıntı ama maç öncesi takım yöneticilerinin oynayacakları maçın bir hazırlık maçı da olsa takım tertiplerini yazarak belli bir noktaya asmamaları biz basın çalışanlarını maçı takip etme adına oldukça zorladığını belirtmek isterim. 
Bende bu nedenle takım tertipleri ile gollerin kimler tarafından atıldığını ve de maçla ilgili olarak küçük bir protesto da olsa hiçbir oyuncu ismini vermek istemiyorum. 
Bu nedenle okuyucularımdan özür diliyorum.
Gelelim maça, Gönen Belediyespor maça iyi başladı ve hatta iki önemli pozisyonu yakalamasının yanında golünü de önce bulup öne de geçti ama iyi oyununu götüremedi. Özellikle Erdek`in genelde forma şansı bulamayan oyuncularından kurulu olduğu ilk yarıdaki oyunu ikinci yarıya göre daha etkiliydi. Bu yarıda Erdekspor sol tarafından etkili ataklar geliştirirken Gönen Belediyespor`un bu ataklara bir türlü önlem almaması bence düşündürücüydü. Sık sık bu taraftan gelen tehlikeli ataklarda sağ kanat savunucusu kaptan`ın dikkatli oyunu olamasa skor ilk yarıda farklı olabilirdi. İlk yarısı 1-1 kapanan maçın ikinci yarısında rakip kalede gözüken daha çok misafir takım oldu. Özellikle sağ kanat savunucusu olan kaptan arkadaşımızın sağ kulvardaki hareketli oyunu Gönen hesabına iyi idi. İkinci yarıda ikinci golünü bulup oyunu 1-2 kazanarak evine dönen Gönen Belediyespor`a baktığımızda aman aman bir üstünlük göremedik. Belki hava şartları zordu, doğrudur ama kenarları kullanmada olsun, pas yapmada olsun, Erdekspor`dan farklı bir yönünü göremedik açıkçası. Ama tabi ki bu sahadan galip olarak dönmekte önemlidir. Kendilerini kutluyor ve başarılı bir lig diliyoruz.
Erdekspor`a gelince, yine standart oyununu oynadı Erdekspor. Güce dayalı 90 dakika oyundan kopmayan bir oyundan söz ediyor, şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.         
Erhan Göçmen


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı