Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Hayvansal atıklar biyogazla enerjiye dönüştürülecek

Hayvansal atıklar biyogazla enerjiye dönüştürülecek

AK Parti Balya İlçe Başkanı Şaban Özel, beraberinde Balya Belediye Meclis Üyeleri Samettin Akıncı ve Bediha Çalışkan, Balya'nın kırsal mahalleleri Ilıca, Gökmusa, Ören, Dereköy, Havutbaşı, Mancılık, Doğanlar, Yarışalanı, Yenikavak, Koyuneri, Danişment, Me

AK Parti Balya İlçe Başkanı Şaban Özel, beraberinde Balya Belediye Meclis Üyeleri Samettin Akıncı ve Bediha Çalışkan, Balya’nın kırsal mahalleleri Ilıca, Gökmusa, Ören, Dereköy, Havutbaşı, Mancılık, Doğanlar, Yarışalanı, Yenikavak, Koyuneri, Danişment, Medrese, Çamucu, Kayalar, Müstecap, Çamavşar, Kavakalanı, Çiğdem, Yaylacık, Kocabük, Kadıköy, Semizköy, Orhanlar ile Koca Camii Mahalle muhtarları, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’u ziyaret ederek muhtarlar mahallelerinde yaşadıkları sıkıntıları aktarma fırsatı buldu.
Muhtarları dikkatle dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, genellikle yol ve su meselesi ile köprü yapımlarıyla ilgili talepleri dinleyip, BASKİ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Okur’a gereğinin yapılması talimatı verdi.
Balya heyeti adına kısa bir konuşma yapan AK Parti Balya İlçe Başkanı Şaban Özel, “24 mahalle muhtarımız, 2 belediye meclis üyemiz ve ilçe yönetim kurulu üyemizle birlikte Başkanımızı ziyarete geldik. Sayın başkanımızın ilçemize yaptığı hizmetlerden memnunuz, kırsal mahallelerde vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları muhtarlarımız aracılığı ile iletmek üzere Başkanımızla görüştük. Sağ olsun bizi dikkatle dinledi ve gerekli çalışmaların yapılması için talimatlarını verdi.” diyerek teşekkür etti.
Muhtarların genel olarak yol, su ve köprü ile kanalizasyon vb. sıkıntıları olduğunu öğrenen Uğur, “Biz Büyükşehir olarak bunların hepsini yapacağız. Balıkesir’in 6 bin kilometreye yakın bir yol ağı var. 30 Mart’ta seçildik, o dönemde herhalde Dereçiftlik, Mancınık, Dereköy yollarında bir çalışma yapıldı. Tabi bütün Balya’nın yollarının hepsini yapacağız. Onun için biz greyder, ekskavatör, makine, ekipman ne lazımsa aldık. Bundan sonra kış da hafif olur, yağışlı havaların dışında bütün kırsaldaki mahalle yollarına gireceğiz” dedi.
Uğur: “Biyogaz tesisleri kurulacak”
Uğur, kırsal mahallelerde birkaç mahallenin istifade edebileceği şekilde biyogaz tesislerinin kurulacağını bu şekilde hayvan atıklarının bu dönüşüm tesislerinde enerjiye dönüşeceğini, elektrik elde edileceğini, sıcak su ile sera yapılacağını ve organik tarım ile temiz bir çevreye kavuşulacağını söyledi.
Balya ilçesine bağlı mahalle muhtarlarına ilettikleri sorunları en kısa zamanda çözmeye çalışacakları sözü veren Uğur, ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Balya AK Parti İlçe Başkanı Şaban Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a Balya’da üretilen Ilıcalı marka yoğurt ile köy peyniri ve tereyağı hediye etti.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false