Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Hayvanların yemek haplarını çaldılar

Hayvanların yemek haplarını çaldılar

Erdek Sahipsiz Hayvan Barınağına giren hırsızlar bu kez hayvanların hem yemek haplarını çaldı hem de 21 hayvanı zehirleyerek öldürdü.

Erdek Sahipsiz Hayvan Barınağı`na giren hırsızlar bu kez hayvanların hem yemek haplarını çaldı hem de 21 hayvanı zehirleyerek öldürdü.
Şubat ayından bu yana hırsızların yol geçen hanına dönüşen sahipsiz hayvanları barındıran barınakta, önce tavuk etleri ardından yemek kapları çalınmıştı.
Barınakta yaşanan bu hırsızlık olayı Erdek İlçe Jandarma Karakoluna intikal ederken, jandarma da zanlı veya zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Aradan üç ay gibi bir zaman geçmesine rağmen, jandarma barınağa giren zanlı veya zanlıları halen yakalayamadı.
Söz konusu barınakta bu kez, barınağın idari bölüm olarak kullanılan bölümün kapı kilidi kırılıp içeride bulunan 4 hayvan ile 12 tane yemek hapı çalındı.
Bu olayın üstünden geçen kısa zaman sonra ise, 1 ve 2 `No`lu barınakta yaşam mücadelesi veren 21 sahipsiz hayvanın bulunduğu bölümlerin kapı kilitleri kırılıp hayvanların tamamı zehirlendi.
Erdek Sahipsiz Hayvan Barınağında yaşanan bu gelişmeleri çok yakından takip eden, gönüllü barınak sorumlusu Seval Akışık, ilçede yaşanan sıkıntıları, kısa adı HAYTAP olan Hayvan Hakları Federasyonu`na taşırken, Akışık federasyondan yetkilileri ilçeye davet etti.
Hafta içinde ilçeye gelen federasyon görevlileri, sahipsiz hayvan barınağında yaptıkları incelemede, Erdek Sahipsiz Hayvan barınağında kalan hayvanların tedavilerinin yapılabilmesi için başka yerlere götüreceklerini belirtip, Erdek`te ki barınağın baştan aşağı yeniden yenilenmesi için hazırlayacakları projeyi yakın bir zamanda Erdek Belediyesi`ne sunacaklarını duyurdu.
Erdek`te, sahipsiz hayvanları barındırmada kullanılan barınağa ve hayvanlara zarar vermek için fırsat kollayanların yaptıkları katliamların hesabını bugün vermeseler bile, Allah katında bunun hesabını vereceklerini kendilerine hatırlatıyoruz açıklamasında bulunan HAYTAP görevlileri, yöneticiler olsun, halk olsun sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkmanın kutsal bir görev olduğunu vurguladı.
Haber : Taygun Ertan

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli