Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Hayvanları Koruma Gününde kediyi ezip gitti

Hayvanları Koruma Gününde kediyi ezip gitti

Edremit ilçesinde 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde Yılmaz Akpınar Bulvarında akşam saatlerinde trafiğin sakin olduğu saatte, plakası belirlenemeyen bir araç tarafından ezilen kedinin çığlıkları çevredeki vatandaşları hüzne boğdu.

Edremit ilçesinde `4 Ekim Hayvanları Koruma Günü`nde Yılmaz Akpınar Bulvarında akşam saatlerinde trafiğin sakin olduğu saatte, plakası belirlenemeyen bir araç tarafından ezilen kedinin çığlıkları çevredeki vatandaşları hüzne boğdu.
Araç altında kalan kediden yükselen çığlığı duyan çevredeki kediler yaralı arkadaşlarının yanına koşarken, vatandaşlar ise yaralı kediyi çaresizlik içinde izlemek zorunda kaldı.
Havalarında soğuması nedeniyle ilçe sokaklarının oldukça sakin olduğu bir zamanda bir aracın, üstelik sağ şeritte iken kedinin üzerinden geçmesi ile meydana gelen olayda acılar içerisinde kıvranan kediye önce sokak arkadaşı bir kedi yardımına giderek, insanlardan sesi ve bakışları ile yardım istedi.
Bir süre sonra yaşama veda eden kazazede kediye kimse yardım edemedi. Kazazedenin arkadaşı olan kedi ise insanlardan anlamlı yardım isteme bakışları ile arkadaşını kaybetmenin acısını başında uzun süre bekleyerek gösterdi. Bu hareket insanlara verilen bir insanlık dersi gibiydi.
İçler acısı durumu izleyen hayvan severler kazazede kediye yardım edememenin derin üzüntüsünü yaşarken kediyi ezip giden aracı kimsenin görmediği belirtildi.
Başkan Kavak: "İnsanlığımdan utandım"
Kedinin kaza geçirmesini ve diğer kedinin insanlardan yardım istemesinin tüm hayvanlarda görülen doğal bir durum olduğunu ifade eden Kıyı Ege Marmara Hayvanları ve Doğayı Koruma Yaşatma Derneği (KEMHDKYD) Başkanı Hamdi Kavak, toplum olarak bu olay, sokak hayvanlarına karşı duyarsızlığımızın yanında insanlığımızı da kaybetmeye başladığımızın bir göstergesi olarak ifade etti.
"5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`nun ikinci kısım 7. maddesi belediyelerin görevlerini emretmiştir ama Edremit`teki ilçe ve belde belediyelerimiz sokak hayvanları için `Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezinin` yapımına ilgi göstermediler. Dernek olarak keşke hayvanları yalnız bırakılmayıp, barınabilecekleri bir yer kurabilseydik bu acı tabloları yaşamazdık" şeklinde konuşan KEMHDKYD Başkanı Hamdi Kavak, "Bu acı olayı duydum ve bir insan olarak içim sızladı. Bir kedinin yaralı arkadaşına yardıma koşması ve yardım istemesi beni insanlığımdan utandırdı. Çaresizliğimiz ise beni utandırdı. Rehabilitasyon Merkezine ilgi göstermeyenler başkanlar şimdi milyarlar harcayıp seçime hazırlanıyorlar. Bu hayvanların günahını ödeyebilecekler mi bilemem." dedi.
"Savunmasız hayvanlara acımasızca ezen bu kişileri de Allaha havale ediyorum" diyen Başkan Kavak, "Bu acı olayın özellikle `4 Ekim Hayvanları Koruma Günü`nde yapılması sokak hayvanlarına karşı insani duygularımızın kaybolmasının bir göstergesi olarak değerlendiriyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli