Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

Hayvan yetiştiricilerine 1000 Euroya kadar hibe

Hayvan yetiştiricilerine 1000 Euroya kadar hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından Bandırma Ticaret Borsası satış salonundan gerçekleştirilen toplantıda, hayvancılık alanında üreticilere 1000 Euroya kadar hibe verileceği anlatıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından Bandırma Ticaret Borsası satış salonundan gerçekleştirilen toplantıda, hayvancılık alanında üreticilere 1000 Euro`ya kadar hibe verileceği anlatıldı.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun Balıkesir İl Koordinatörlüğü tarafından geçtiğimiz gün Bandırma Ticaret Borsası satış salonunda düzenlenen toplantıda, hayvancılık alanında üreticilere 1000 Euro`ya kadar hibe verileceği duyuruldu. 
Ticaret Borsası satış salonunda yapılan toplantıya, Banka Finans yöneticileri, Bölge İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Süt ve Et ürün üreticileri katıldı. Yapılan toplantıda 7 çatı çerçevesinde 24 Ekim tarihine kadar büyük baş besiciliğinde en az 10 en fazla 100, süt veren koyun türünde ise en az 50 en fazla 300 baş olmak üzere tarımsal alanda üretim yapacak çiftçilere 1000 Euro`ya kadar % 55 hibeli kredi vereceklerini açıkladılar. Toplantıda konuşan Tarımsal Kalkınma Uzmanı Mesut Dur, süt ve tarım işletmecilerinin gerçek kişi olarak çiftçi kayıt sistemi, hayvan kayıt sistemi ve ulusal vergi sistemine kayıtlı olanların, verilen bu hibe desteğinden 24 Ekim`e kadar başvurmaları gerektiğini belirterek; "süt üreticilerine, arazi ve mevcut bina yapımı, modernizasyon, süt sağım ve depolama odaları, makine elemanları, süt soğutma ve depolama makineleri, hayvan bakımına yönelik hayvan ve ekipmanları için gerekli destekleme verileceği ve bunun % 55 oranında hibe verileceğini" açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı