Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Hayvan Barınağı sınıfta kaldı!

Hayvan Barınağı sınıfta kaldı!

Balıkesir Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek Belediyesine ait hayvan barınağında bulunan sokak hayvanlarının "Açlıktan Fare Yedikleri" şeklindeki iddialar üzerine barınakta incelemelerde bulu

Balıkesir Doğayı, Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve yönetim kurulu üyeleri, Erdek Belediyesine ait hayvan barınağında bulunan sokak hayvanlarının "Açlıktan Fare Yedikleri" şeklindeki iddialar üzerine barınakta incelemelerde bulundu.
Barınakta yapılan inceleme sonrası basına açıklama yapan Biçer, hayvan barınağındaki görevlilerin hayvanlarla ciddi şekilde ilgilenmediklerinin tespit ettiklerini açıkladı.
Birçok hayvanın bakımsızlıktan ve açlıktan halsiz düştüğünü gördüklerini belirten Biçer, şu açıklamayı yaptı: “Hayvanlar aç, yanımızda getirdiğimiz yiyecekleri ilk etapta barınakta bulunan hayvanlara dağıttık. Güçsüz ve hasta hayvanların ayrı tutulması gerekirken, bunun böyle yapılmadığını tespit ettik. Burada korkunç bir manzara vardı, çok sayıda hayvan uyuz ve hastalıklı. Barınakta sorumlu 1 veteriner, 1 tekniker ve 3 işçi olması gerekirken tüm bu işlerin bir işçiye yaptırılmaya çalıştığını tespit ettik. Bakım alanları pislikten geçilmiyor. Hayvanları Koruma Kanunu Erdek Hayvan Barınağında uygulan mamış." 

Erdek Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı Sorumlusu Veteriner Hekim Ahmet İsimbay ise, 190 köpeğin bulunduğu barınakta 169 hayvanın kısırlaştırıldığını, tedavi sürecinde bulunan hayvanların ayrı bölümlerde tutulduğunu, yavru bölümlerindeki hayvanlarında özel bakıma tabi olduğu bilgisi verdi.
Veteriner Hekim Ahmet İsimbay, Haytap tarafından görevlendirilen Sabriye Arlak’ın dışında bir personel ve birde şoförlerinin bulunduğunu, personel ihtiyaçları bulunmasına karşın belediye bünyesi içinden kimsenin barınakta çalışmak istemediğini açıkladı.
Yiyecek konusunda Banvit’in katkı verdiğini ifade eden İsimbay, hayvan severlerin ikaz ve uyarısı ile hazır köpek mamasına dönüldüğünü bir süredir mama ile beslenen köpeklerin olumlu gelişme gösterdiğini öne sürdü.
Hayvanseverler daha sonra Bandırma Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağında inceleme yapmak üzere ilçede ayrıldı.




  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu