Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Hayvan barınağında her çeşit operasyon var

Hayvan barınağında her çeşit operasyon var

Bandırma Geçici Hayvan Barınağı´nda yaklaşık 300 köpek bulunuyor.

Bandırma Geçici Hayvan Barınağı´nda yaklaşık 300 köpek bulunuyor. Barınakta, ilçe genelinde bulunan başıboş sokak hayvanlarının 5199 sayılı Sokak Hayvanlarının Korunmasına Yönelik Kanun gereğince tüm işlemler yerine getiriliyor. Buna paralel şekilde sokak hayvanları kısırlaştırılıp tedavileri gerçekleştirilirken, yaşamlarının sağlanması amacıyla yoğun bir çaba harcanıyor. Barınakta Veteriner Hekim Yıldıray Elik´in sorumluluğunda üç veteriner teknisyeni, altı taşeron işçi olmak üzere 10 personel görev yapıyor.
Bir adet çevre görüntüleme ve yedi adet sabit kamera ile çevresi sürekli güvenlik altında tutulan barınakta, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışmalar içinde, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine hayvan sevgisi aşılanıp hayvanlara yaklaşımları konusunda olumlu adımlar atılıyor.
Barınakta, kısırlaştırma ile birlikte kırık, tümör, göz, laparotomik enterektomi gibi konularda büyük operasyon ve ameliyatlar özenli bir şekilde gerçekleşiyor.
Kuş Cenneti Milli Parkı ile ortak çalışma sonucunda, yabani kuş ve hayvanların tedavileri de özveriyle sürdürülüyor.
?Mikroçip? uygulamasına geçilerek köpeklerin kayıt işlemlerinin Bakanlık tarafından kurulan ?Yabis? sistemine kayıtları sağlanarak, ulusal duruma getirilirken, hayırsever bir vatandaş tarafından alınarak kullanım hakkı Bandırma Belediyesi´ne verilen röntgen cihazı da barınaktaki çalışmalarda kullanılıyor. Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli