Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Hayvan barınağında 110 köpek var

Hayvan barınağında 110 köpek var

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla bir grup belediye meclis üyesi ve CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ile birlikte Erdek hayvan barınağını ziyaret etti

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 4 Ekim "Dünya Hayvanları Koruma Günü" dolayısıyla bir grup belediye meclis üyesi ve CHP İlçe Başkanı Metin Uysal ile birlikte Erdek hayvan barınağını ziyaret etti. Sarı, barınağın sorunları ve ihtiyaçları hakkında, barınağın sorumlusu veteriner hekim Ahmet İsimbay ile Hayvan Hakları Federasyonu Federasyonu(HAYTAP) Erdek temsilcisi Eva Otansev´den bilgiler aldı. Barınak yetkilileri, hâlen barınakta 110 köpeğin bulunduğunu belirterek, barınağın hem ilçe merkezine uzak ve yolunun bozuk, hem de kış koşullarında hayvanların yaşamasına elverişsiz olduğunu vurgulayarak, yeni bir yer istediler.
Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, barınağı 2000 yılında kendisinin yaptırdığını belirtirken, şunları söyledi:
"O yıl, belediye başkanı olarak göreve başladığımda, Erdek´te 300 dolayında sahipsiz köpek vardı. Daha sonra bu sayı, başta Erdek´e yaz tatili için gelenler olmak üzere vatandaşların, hayvanlarını sokağa terk etmeleri nedeniyle hızla arttı. Civardan gelip Erdek´e köpek bırakanlar da var. Bu barınağın dışında, ilçe merkezinde 300 sahipsiz köpek bulunuyor. Barınaktaki hayvanların, başta yiyecek olmak üzere her çeşit ihtiyacının sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz. Hâlen, bölgede elektrik yok. BASKİ´nin, buraya elektrik getirmesi için bir proje hazırlıyoruz. Bu arada, Erdek´e bağlı OcaklarMahallesi´nin altındaki çöplüğün yakınında bulunan bir yeri, yeni hayvan barınağı yaparak, burayı kaldırmak istiyoruz."

Barınak sorumlusu veteriner hekim Ahmet İsimbay, barınaklarında iki işçi, bir şoför, bir veteriner teknisyenin de görev yürüttüğünü, ayrıca ameliyatlar da yapıldığını, bu arada bir röntgen cihazına ihtiyaç duyduklarını vurgularken, "Son bir yılda, barınağımızdan 40 hayvan, hayvanseverler tarafından sahiplenildi" diye konuştu.
HAYTAP Erdek sorumlusu Eva Otansev ise Erdek Belediyesi´nin son iki yıldır barınağa desteğinden memnun olduklarına işaret ederken, tüm dünyada sokak hayvanlarına, "aşıla, kısırlaştır, yaşat" ilkesi doğrultusunda yaklaşıldığını belirtirken, "Tabii ki, hayvanları sevin. Ama sevmeseniz bile onlara zarar vermeyin, eziyet etmeyin" dedi.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Hayvan barınağında köpek
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli